Mrozoso Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 (edited) Dzisiaj na strzelance miałem pierwszy raz swoje słuchawki Z-Tactical Liberator 2. Przez pół strzelanki było ok aż tu nagle zaczęło piszczeć i syczeć w prawej słuchawce (wyłączenie i włączenie headsetu nie rozwiązuje problemu), odgłosy nie dobiegają cały czas (trochę popiszczy/syczy i jest OK na trochę a później wszystko wraca i tak w kółko). Gdy je dostałem to po ustawieniu głośności na maxa jest/był słyszalny szum w obu słuchawkach, to raczej normalne przy chińskim szrocie (do zniesienia spokojnie) ale ten pisk/syk jest nie do zniesienia. Co zrobić w takim przypadku, oddawać do sklepu czy da się coś zaradzić (filtry ferrytowe itp...)? Wygląda to podobnie jak na tym filmiku: (dochodzi do tego jeszcze pisk) czyli prawdopodobnie jest to mikrofon (na wyłączonych słuchawkach kiedy mam je podpięte do radia jest wszystko ok, dźwięk czysty). Edited March 29, 2015 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted March 31, 2015 Author Report Share Posted March 31, 2015 Jakieś pomysły panowie? Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Moim zdaniem jak masz gwarancje to wysylaj na gwarancje. W najlepszym wypadku, gdy nie da sie tego naprawić dostajesz nowe. Każde grzebanie w środku, ruszanie kabelków, czy zerwanie "plomb" na śrubkach moze spowodować utratę gwarancji i zostaniesz z niedziałającym sprzętem. :) Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted March 31, 2015 Author Report Share Posted March 31, 2015 Napisałem do sklepu, zobaczymy co odpiszą. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Wymiana okablowania na nowe plus filtry ferrytowe pomoże. Ale trzeba wymienic wszystkie kable... Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted April 1, 2015 Author Report Share Posted April 1, 2015 Wymiana okablowania na nowe plus filtry ferrytowe pomoże. Ale trzeba wymienic wszystkie kable... Też tak się nad tym zastanawiałem. Wiesz może kto mi to zrobi z forum? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Ja albo serwis zajmujący się radiokomunikacją np. www.radtel.pl Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted April 15, 2015 Report Share Posted April 15, 2015 To po raz kolejny dowodzi jednego - chińskie słuchawki "aktywne" to szmelc nie nadający się do niczego poza lans-fotami. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Tru. Dziś poprawiałem słuchawki z tactical. Przy lekkim puknięciu w prawą muszle, wyłączały sie. Lekkie uderzenie powodowało przerwę w dostawie pradu z koszyczka. Wywalenie koszyczka i wstawienie pakietu załatwiło sprawę na amen. Teraz mozna tłuc w muszle i działa cały czas :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts