Primcio Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Dopiero zaczynam swoją przygodę z ASG i tu pojawia się pytanie dot. repliki. Którą wybrać? 1. http://gunfire.pl/product-pol-1152189528-Replika-karabinka-szturmowego-JG0448A.html 2 AUG A2 Eco [JG0448K] ze strony Zbrojownia.pl +100 zł wymiana gearboxa(rozmawiałem z serwisantem) 3 http://www.taiwangun.com/aug-2g-jg?from=listing&campaign-id=19. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Nie wiem, zabardzo na augach się nie znam. Ale odradziłbym ten z zmienianiem gearboxa ze zbrojowni. Może być dobry, ale ma 250fps i body nie wiem czy dużo wytrzyma, bo wersja ECO to chyba dużo plastiku w body Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Tylko Australijski licencyjny. Ma lepszy polimer niż Steyr i fabryczny montaż granatnika. Poza tym te trzy różnią się tylko obudową. A ten ze zbrojowni ma ger nie dający się tuningować. Ja osobiście jeżeli by mnie na AUGa wzięło brałbym tego z szyną zamiast lunety. Na szynę można zamontować dowolny celownik, natomiast zintegrowana luneta ma tak niską jakość że brak mi słów do opisu. PS w asg trzymaj się z daleka od rzeczy przy których można przeczytać takie słowa : - ekonomiczny (eco version itp) - sportowy (sport version) - profesjonalny Z zasady (acz oczywiście nie zawsze) te trzy słowa zwiastują kupę w pozłotku. Quote Link to post Share on other sites
Primcio Posted April 2, 2015 Author Report Share Posted April 2, 2015 Tylko Australijski licencyjny. Ma lepszy polimer niż Steyr i fabryczny montaż granatnika.[/color]] Kolego, mógłbyś mi wysłać jakiś link do tego, ew jakiś dokładniejszy opis. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 http://en.wikipedia....Australian_Army Żarcik taki. Taki sam jak ten że bardziej się opłaca kupować złoto, ropę i działki gazonośne niż replikę ;P Quote Link to post Share on other sites
Primcio Posted April 2, 2015 Author Report Share Posted April 2, 2015 No to kolego ci się udało :D Quote Link to post Share on other sites
lipharDYT Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Na szynę można zamontować dowolny celownik, natomiast zintegrowana luneta ma tak niską jakość że brak mi słów do opisu. Śmiem się z nie zgodzić. Luneta daje wyraźny obraz, sam krzyż też jest wyraźny. Więc jakość jakaś jest. Z pozostałą częścią się zgadzam, jakbym miał kupować jeszcze raz to brałbym z szyną... Ta luneta jest nieregulowalna, u mnie trzeba 1-2 cm wyżej celować i troszkę w prawo :D Ogólnie APS wygląda też lepiej od JG, bo ten plastik się tak nie błyszczy. Zresztą na Gunfire Jing-Gong jest niedostępny. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 To jest w ogóle problem z lunetą w ASG. Jesli nie liczyć replik snajperskich, niezwykle rzadko strzelamy na dystansach, gdzie luneta miała by konkretny sens. Za to bardzo często na takich, na których sensu nie ma kompletnie żadnego - za to próba złapania celu ptrzez lunetę potrafi trwać na tyle długo, żeby stać sie przyczyną wizyty w respie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Dlatego lepiej wziąć AUGa z szyną i do niego (jeśli ktoś będzie czuł potrzebę) dołożyć kolimator (ew. z magnifierem). Quote Link to post Share on other sites
Primcio Posted April 3, 2015 Author Report Share Posted April 3, 2015 Dziękuję za wszystkie cenne rady. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Śmiem się z nie zgodzić. Luneta daje wyraźny obraz, sam krzyż też jest wyraźny. Więc jakość jakaś jest. No nie przy jedzeniu proszę, wiesz jak ciężko wyczyścić matrycę z przeżutych frytek z batata? A patrzyłeś ty kiedyś przez średniej klasy lunetę? Taką prawdziwą, nie chińską podróbkę? Mniemam że nie.......... Quote Link to post Share on other sites
lipharDYT Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 (edited) Nie wiem czy potrzebuję spojrzeć przez wysokiej klasy przyrząd optyczny, żeby wiedzieć czy obraz jest ostry czy nie jest :icon_biggrin: Obrazu nie zniekształca, na kolory nie wpływa, oko mi się nie męczy przy patrzeniu przez nią... Więc szczerze, nie wiem co miałoby być z nią tak bardzo nie tak :icon_confused: Edited April 3, 2015 by lipharDYT Quote Link to post Share on other sites
_Lis_ Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 Nie polecam AUGów od JG z lunetą, miałem kiedyś tą replikę i obraz w lunecie był zniekształcony. Poza tym regulacja lunety jest ze znalu i można łatwo to zepsuć. Zdecydowanie lepiej kupić wersję z gołą szyną RIS ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts