Mirtis Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Witam. Mam problem z G36 firmy JG. Podczas strzelania zacina się na semi i na full auto. Na pierwszej strzelance było wszystko ok. Później pojawił się problem z zacinaniem. Na full auto wystrzeli kilka kulek (nie zawsze) i się zatnie. Czasem działa bez zarzutu. Myślałem, że to problem kabli. Oddałem do serwisu by naprawili ten problem i zleciłem wymianę okablowania (i tak to planowałem). Niestety problem zniknął tylko na chwilę. Dalej się zacina. Próbowałem także na mocniejszych bateriach i jest to samo. Z czym może być problem? Jest to moja pierwsza replika i za bardzo jeszcze się nie znam. Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
Mirtis Posted April 2, 2015 Author Report Share Posted April 2, 2015 0,25 G&G Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Zagina to znaczy: nie strzela czy może masz puste strzały (bez kulki)? Quote Link to post Share on other sites
Mirtis Posted April 2, 2015 Author Report Share Posted April 2, 2015 Nie. Nie ma pustych strzałów. Chodzi o to, że wszystko chodzi, ale gdy nacisnę spust, to replika zadziała (choć nie zawsze) i nagle się zatnie. Gdy puszczę spust i znów nacisnę, to wtedy kulka wyleci. Nie pluje także. Po prostu mechanizm się zacina Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Jaki wtyk od batki? Miałem podobny problem, gdy korzystałem z wtyków Tamiya. One czasem się, że tak powiem, luzują i nie łączą odpowiednio, co z resztą jest chyba dość częstym problemem z tym wtykiem. Quote Link to post Share on other sites
cyber13 Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Kostka stykowa do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts