Mariansky Posted April 15, 2015 Report Share Posted April 15, 2015 Witam posiadam replikę hk416 od gf, mam taki problem strzelalem podczas strzelanki na semi strzelam strzelam i nagle.przestała strzelać. Myślałem że bateria padła ale włożyłem druga i tez nie strzelala później sprawdziłem ma innej replice baterie działają a replika moja wgl nie chce działać, i nie wiem co to za problem czy bezpiecznik czy co. Proszę o pomoc?. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted April 15, 2015 Report Share Posted April 15, 2015 A zaglądałeś w ogóle do środka? I czy "coś" słychać czy jest kompletna cisza? Przyczyn oczywiście może być milion pięćset sto dziewięćset, ale ja bym zaczął od okręcenia stopki chwytu i sprawdził czy styki silnikowe "siedzą". Jak są luźne to lekko ściśnij kombinerkami żeby wchodziły ciasno. Jak styki "banglają" to leć dalej z elektryką. Bezpiecznik, kable itd. W ogóle wywal bezpiecznik i zastąp zworą. Przy semi albo przy pierwszym strzale (jak się układ jeszcze nie rozpędzi) czasami prądy chwilowe są kilkakrotnie wyższe niż znamionowy bezpiecznika i nawet przy sprawnej replice potrafi się spalić. Co prawda jest tani, ale zawsze to trzeba grzebać w środku. Natomiast jak "coś" słychać (lekki stuk albo "jęk" :) ) to może być uszkodzona mechanika - typowa zacinka. Tu też może być kilka przyczyn. Mi się kiedyś odkręciła głowica tłoka i stanęła w poprzek :) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 15, 2015 Report Share Posted April 15, 2015 Przełącz na auto i puść serię. Wróć na semi i daj znać, czy problem ustał. Quote Link to post Share on other sites
Mariansky Posted April 15, 2015 Author Report Share Posted April 15, 2015 Ale ona wgl nie strzela ani na semi ani auto Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 Z postu nie wynika. Wyślij na gwarancję, w drugim temacie napisałeś czterokrotnie, że ją masz. Quote Link to post Share on other sites
Mariansky Posted April 16, 2015 Author Report Share Posted April 16, 2015 Wjem bo.net się.zawiesił Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts