kuba883 Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Hej ostatnio zakupiłem cymke jako pierwszą moją replike.Po jakimś czasie użytkowania replika co pare kulek szczela normalnie daleko a niektóre wytaczaja się z lufy lub leca na bardzo krótki dystans na trybie pojedynczym zaś na trybie auto replika strzela na jakieś 10 m i kulki leca strasznie nie regularnie wiecie co może być przyczyna tego zachowania narazie jej jeszcze nie rozkręcałem . Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Nie przestawił Ci się hop-up? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 (edited) Jest gwarancja? Jak jest to odsyłaj. Jeśli nie chcesz odsyłać to sprawdź gumkę w pierwszej kolejności - coś mi się wydaje, że się podwija przy strzelaniu. Edited May 4, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 Jakich kulek używasz ? Kumpel strzelał P&J i miał podobne zjawisko. Quote Link to post Share on other sites
kuba883 Posted May 5, 2015 Author Report Share Posted May 5, 2015 Tak strzelałem z P&J i teraz zaczołem z G&G i dalej jest to samo .Wiesz jak to naprawić ? Hopup mam dobrze ustawiony.W sobotę będę w Taiwangun jak dalej będzie to na gwarancje oddam. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 (edited) http://www.1stmounta...cm-028,150.html Wyjmij komorę z lufą i zerknij do środka. Zobacz jak wygląda gumka HU. Możesz też sprawdzić szczelność pomiędzy dyszą, a komorą. Obróć replikę do góry nogami i wrzuć jedną kulke do komory HU, polóż kawałek papierka na kominek od podawania kulek (ten kominek, którym wchodzą kulki z magazynka do komory i którym włożyłeś kulkę), strzel. Im wyżej papierek podskoczy tym gorzej. Edytuj: uprzedze pytanie. Póki nie rozkręcisz gearboxa nie stracisz gwarancji. Edited May 5, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
kuba883 Posted May 5, 2015 Author Report Share Posted May 5, 2015 Ok dzięki jutro się tym zajmę jak będzie jasno.A im wyżej papierek wyskoczy to co to będzie oznaczać? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 Tym gorzej, bo to oznacza, że więcej powietrza ucieka "bokiem". Quote Link to post Share on other sites
kuba883 Posted May 5, 2015 Author Report Share Posted May 5, 2015 Wtedy musiał bym uszczelnić tłoki ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 (edited) Nie. To będzie oznaczało, że coś jest nie tak na połączeniu dysza-komora. Dysza powinna wchodzić do komory (gumki HU) i uszczelnić się idealnie. Jeżeli się nie uszczelni to powietrze (a przynajmniej jego część) pójdzie w kominek od podawania kulek, a nie w gumkę i dalej w lufę. Aczkolwiek uważam, że jest to troche ślepa uliczka - zazwyczaj nieszczelność w tym miejscu występuje po zmianie gumki lub dyszy. Ty nic nie zmieniałeś. Dlatego też obstawiam problem z gumką (pęknięcie - brak szczelności - lub podwinięcie - hamowanie kulek). Warto jednak wykonać test papierka, bo trwa chwile i właściwie nic nie kosztuje, a nuż coś wykarze. Ps. w replice jest tylko jeden tłok. Edited May 5, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
kuba883 Posted May 6, 2015 Author Report Share Posted May 6, 2015 Dzięki wielkie to male okrągłe gumowe coś się podwinęło i kulki słabo leciały.Teraz jest wszystko ok jak narazie to tylko przestrzelałem w sobotę kolejna strzelana to się zobaczy czy będzie tak jak dalej.I jeszcze takie małe mam pytanko to przez te kulki P&J obecnie mam G&G , Blaster i resztkę P&J'ów.Przy okazji bęnde wiedział jak się dostać do gumki jak będę za niedługo zmieniał na G&G lub systeme. Jeszcze raz dzięki za pomoc pozdrawiam Kuba :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts