hubi162 Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 Hej czy może ktoś mi powiedzieć zy istnieje jakiś lipol który wejdzie do tej kolby? nie mam w miescie sklepu asg ani modelarskiego by isc i przymiezac batki . czy redox 1+1 20x13 tam wejdzie? Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 (edited) Najprostsza rada (ja tak robię): wytnij z kartonu obrys ogniwa, posklejaj tyle warstw żeby ci wyszło jedno ogniwo (jeśli nie możesz trafić - zastosuj karton różnej grubości) i spróbuj umieścić w miejscu, które przewidujesz na baterię. Jeśli taka atrapa wejdzie to wejdzie na pewno oryginał. Z mojego doświadczenia wiem, ze wymiary podane przez producenta są lekko zawyżone (o milimetr, dwa ale ma to czasami fundamentalne znaczenie) a poza tym rogi nie są "ostre" jak w atrapie z kartonu więc tym bardziej się zmieści w "rurce" kolby czy poduszki policzkowej. Tylko nie zachowuj się zbyt optymistycznie - twoja atrapa powinna sama się wsuwać w położeniu pionowym - grawitacyjnie. Jeśli musisz użyć jakiejkolwiek siły - odpuść i wypróbuj inne ogniwo (mimo tego co pisałem o tolerancji wymiarów). Edited May 5, 2015 by GuloGulo Quote Link to post Share on other sites
MonsterCat Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 Jeżeli chodzi o m4 sf to lipo spokojnie wejdzie ja aktualnie mam lipo 1+1 . 7.2v 2400 i spokojnie pasuje tak ze śmiało możesz montować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
hubi162 Posted May 5, 2015 Author Report Share Posted May 5, 2015 dzwoniłem do gunfire gdzie zakupiłem replike w sprawie batki i pan z DOK powiedział ze spokojnie wejdzie batka 7,4 2000 1+1 o wymiarach 21x5.7mm. kupiłem czekam az przyjdzie zobaczymy czy dobrze mowil jak nie to trzeba będzie zrobić jakas jesien średniowiecza czy powstanie listopadowe :D. taka batka http://gunfire.pl/product-pol-1152198893-Akumulator-LiPo-7-4V-2000mAh-15-30C-2-modulowy.html Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 A może zamiast stresować się i przygotowywać jesień średniowiecza i powstanie listopadowe spróbujesz mojej metody. GF na pewno zwróci Ci kasę "jakby co", ale "jakby co" to stracisz czas i nerwy. Nie zakładam złej woli "Pana z DOK" ale może nie do każdej kolby SF (nawet G&G) pasować. Ty możesz mieć inny model niż oni mają albo G&G minimalnie zmieniło niedawno formy do wtrysków i np. twoja jest o pół milimetra mniejsza niż ta którą mają chłopaki z GF. Po co ryzykować? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts