zielen Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 (edited) Witam! Jestem ciekaw który ze szkieletów aluminiowych obrabianych na CNC jest najlepszy, najlepiej wykonany i najmocniejszy, wiem, że jest kilka propozycji na rynku, XHigh-Tech, Retro Arms, Core czy choćby znany wszystkim SHS. Jak to jest panowie z tymi skieletami? Macie jakiś? Jak sięsprawuje? Pozdrawiam Edited May 9, 2015 by zielen Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 O żaden szkielet CNC nie trzeba się martwić, bo wszystko są pancerne, ale co do najbardziej pancernego z pancernych wydaje mi się być retroarms'a. Grube ścianki, najwięcej materiału na bokach i wszystkie rogi zaokrąglone. Ale jam mówiłem, każdy wytrzyma wszystko. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted May 9, 2015 Author Report Share Posted May 9, 2015 O żaden szkielet CNC nie trzeba się martwić, bo wszystko są pancerne, ale co do najbardziej pancernego z pancernych wydaje mi się być retroarms'a. Grube ścianki, najwięcej materiału na bokach i wszystkie rogi zaokrąglone. Ale jam mówiłem, każdy wytrzyma wszystko. Ok, co do pancerności to jestem pewien, że każdy z nich jest na podobnym poziomie, wydawało mi się, że są słabsze/mocniejsze ale zauważyłem, że większość jest robione z auminium 7075 więc w sumie to jedno i to samo. Jak jest z jakością wykonania innych szkieletów? Słyszałem, że Retro Arms i Core są frezowane z jednej bryły aluminium a nie odlewane i wykańczane na CNC. Jak to się ma do inncyh CNC? Czy może jest to praktyta u wszystkich producentów? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 Core jest taki sobie. RetroArms i tylko te xD Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted May 9, 2015 Author Report Share Posted May 9, 2015 Core jest taki sobie. RetroArms i tylko te xD Ok, kaj będzie, ale na zdjęciach Retro Arms ma brdziej "kwadratowe" ścianki aniżeli inne V2, wpływa to jakoś na osadzenie go w korpusach? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 Nie. Nie. Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 Potwierdzam słowa Verba. Core jest średni. Po ok. 10k kulek "agresywnego singla" odpadł w środku ten "cicik" od cofania spustu.... Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 Minął ponad rok od założenia tematu, na rynku pojawiło się trochę nowych pozycji. Jak dzisiaj wygląda sytuacja? Który ze szkieletów polecalibyście dzisiaj? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 Still RetroArms. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts