shadowman Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Przeszukuje forum na temat informacji o komorach: -King Arms -AirsoftPro ver.2 -ProWin CNC Prosiłbym o konkretne stanowisko - którą komorę wybrać dla repliki snajperskiej (SR25 URX), oraz ewentualnie L85 Army (obie działają na tym samym standardzie komór m4/m16). PS:Z tego co na razie mi wiadomo to ProWin jest najlepszy z tych wszystkich, jednak obiekcie co do niej zaczęły się, kiedy usłyszałem opinię że mogę nie współdziałać prawidłowo z każdymi replikami - dokładnie z dopasowaniem do szkieletu GB. Cytat;"Miałem komorę prowina i była świetna, ale spięta w komplecie razem z niebieskim szkieletem prowina. Później wyszły niby uniwersalne komory, ale ze szkieletami zwykłymi różnie się zgrywają." Dlatego proszę o opinię. Z góry dziękuję za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Oczywiście ProWin. Każda komora może się nie zgrać w jakiejś tam konfiguracji i nie ma w tym nic szczególnego (vide problemy z komorami KA w G&P). Mi akurat w emce nie pasował MB, bo miał za małą powierzchnię styku z GB - za to ProWin siedzi idealnie. BTW, cytowany tekst jest jakiś przedpotopowy, bo szkieletów prowina nie można już kupić od dobrych kilku lat. Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 14, 2015 Author Report Share Posted May 14, 2015 Nie będę mówił od kogo, jednak kolega z naszego forum który zna się na rzeczy :) O problemach komór KA w replikach G&P też się doczytałem. Właśnie nie ukrywam, że jedynie przed kupnem ProWina wstrzymał mnie ten komentarz i nieco się przestraszyłem kompatybilności z replikami. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Uważaj żebyś zamiast komory ProWina nie dostał tego. http://www.taiwangun.com/wysokiej-jakosci-aluminiowy-szkielet-komory-hop-up-cnc-do-m4-m16?from=listing&campaign-id=15 Sam mam problem z komora ProWina w korpusie CA ze szkieletem CA. Mam ten sam problem w Dytacu. A wszystko wygląda się problemem są lufy zewnętrzne, które niefartownie zmieniają osiowość. Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 14, 2015 Author Report Share Posted May 14, 2015 Oryginalne prowin'y mają napis na body, więc raczej nie da się pomylić ;-) Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 14, 2015 Author Report Share Posted May 14, 2015 (edited) Nie mogę już edytować. A czy ktoś wie czy komora ProWina będzie pasować od L85? Niby tam są też zwykłe emkowe komory ale nie chciałbym się rozczarować. Edited May 14, 2015 by shadowman Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 30, 2015 Author Report Share Posted May 30, 2015 Jako że nigdzie na całym internecie nie ma ma to odpowiedzi - kupiłem i odpowiadam. Komora m4 Prowin pasuje jak ulał do L85 ARMY / G&G. Zasieg na 320 fps jest niesamowity. Nie pożałowałem zakupu :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Pon Pon Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Komory stockowe g&g są bardzo dobre polecam. Poprawiają szczelność oraz pracę gumki z dystanserem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts