exdij Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 Wie ktoś może jakiej długości jest dysza w owej replice i chciałby się tą informacją podzielić? Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted May 20, 2015 Report Share Posted May 20, 2015 20,68mm. Quote Link to post Share on other sites
ActionHear Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 (edited) Witam, Na początku tego roku stałem się posiadaczem repliki EL-104 PMC-B na początku przeszła modyfikacje w serwisie. Zamontowałem tłumik oraz serwis założył: Głowica cylindra do AK v.3 (short type ) - SHS Sprężyna główna M140 - SHS Cylinder SHS Typ 0 - SHS Gumka Hop-Up Zielona - G&G Tłok SHS - 14 stalowych zębów - SHS ASCU3 do GearBox v.3 - AIRSOFT SYSTEMS Stalowa lufa precyzyjna 6,03 - 510 mm - PPS Aluminiowa dysza do replik typu P90 - ACM Po dwóch miesiącach od tych modyfikacji męczy ją efekt podwójnego strzału podczas ustawiania HU, niezbyt zadowalająca celność oraz "dziwny" zasięg na poziomie repliki typu "CM.028C" strzelam z kulek 0,28g, ponieważ na 0,25g na lekko podkręcony HU kulki lecą w kosmos. Kulki 0,25 -G&G 0,28 - Madbull lub Guarder. Co polecacie zmienić/wymienić by pozbyć się tych problemów? Edited July 13, 2015 by ActionHear Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Wymienić gumkę i lufę. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Jak mniemam robiłeś w Gunfire? Przekręć do serwisu i opowiedz co się dzieje, Quote Link to post Share on other sites
ActionHear Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Tak serwisowałem w Gunfire. Napisałem od razu jak zauważyłem że coś jest nie tak na początku był to tylko efekt podwójnego strzału odpowiedź od serwisu: Witam, przyczyną podwójnych/braku strzałów jest prawdopodobnie gumka hop-up. Kołnierz gumki jest uszkodzony lub wadliwy, jednak, że podczas pobytu repliki w serwisie nie zaobserwowałem tego. Gumka czasami zużywa się szybciej niż powinna, ale jej wymiana powinna wyeliminować ten problem Okej co do gumki i lufy na jaką znów zielona G&G? Oraz rozglądałem się za lufami i w oko mi wpadła - LUFA PRECYZYJNA (509MM) 6.02MM GUARDER. Aktualnie skoro tak radzisz to jutro zadzwonię poinformować ich o problemie. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Czarna systema energy, a lufa to stalowa SHS/PPS. Quote Link to post Share on other sites
ActionHear Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Lufę właśnie teraz taką mam. PPS 510mm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts