Kosaa Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 (edited) Witam ostatnio mialem okazje kupywac replike , w zestawie byl dolaczany Kolimator lecz problem jest w tym ze nie ma on zadnego pokretla do regulacji i tym samym jest kompletnie niecelny - mial ktos cos takiego lub tez ma ktos pomysl jak go wyregulowac ? Edited May 21, 2015 by Kosaa Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 w zestawie byl dolaczany Kolimator lecz problem jest w tym ze nie ma on zadnego pokretla do regulacji i tym samym jest kompletnie niecelny - mial ktos cos takiego lub tez ma ktos pomysl jak go wyregulowac ? :sciana: "coś takiego" czyli jakiego? Co tam kupiłeś? Zacznij też pisać poprawnie, używaj polskich znaków. Quote Link to post Share on other sites
Kosaa Posted May 21, 2015 Author Report Share Posted May 21, 2015 :sciana: "coś takiego" czyli jakiego? Co tam kupiłeś? Zacznij też pisać poprawnie, używaj polskich znaków. Czy miał ktoś taki kolimator z zestawu wraz z replika czyli chodziło mi o kolimator bez pokręteł regulacyjnych Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 Mi z kolei chodziło o foto kolimatora. Bo nie mam pewności czy mówisz o zabawkowych kolimatorach dołączanych do replik za 100-200 zł (mniej więcej) czy może kupiłeś coś w komisie i dostałeś kolimator w zestawie.. Poza tym jak to się ma do tematyki działu? Przeniosę ten temat. Patrz gdzie piszesz - to tak na przyszłość ;) Quote Link to post Share on other sites
Kosaa Posted May 21, 2015 Author Report Share Posted May 21, 2015 Mi z kolei chodziło o foto kolimatora. Bo nie mam pewności czy mówisz o zabawkowych kolimatorach dołączanych do replik za 100-200 zł (mniej więcej) czy może kupiłeś coś w komisie i dostałeś kolimator w zestawie.. Poza tym jak to się ma do tematyki działu? Przeniosę ten temat. Patrz gdzie piszesz - to tak na przyszłość :icon_wink: Dział techniczny wydawał mi się odpowiedni , na przyszłość będę pamiętał - Co do samego kolimatora to jest on własnie zabawkowym kolimatorem Tak sie to prezentuje z tym ze pokrętło które działa to jest to na gorze i służy do włączania go Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 Zamiast próbować go regulować, polecam po prostu nie używać go. ;) Najlepiej w ogóle wywalić, skoro nawet nie ma powiększenia, to więcej będzie przeszkadzać niż pomagać. Quote Link to post Share on other sites
Kosaa Posted May 21, 2015 Author Report Share Posted May 21, 2015 (edited) Zamiast próbować go regulować, polecam po prostu nie używać go. :icon_wink: Najlepiej w ogóle wywalić, skoro nawet nie ma powiększenia, to więcej będzie przeszkadzać niż pomagać. Leży na polce i się kurzy ale tak z ciekawości zapytałem czy jest możliwość jakoś wyregulować go :icon_wink: Edited May 21, 2015 by Kosaa Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Wygląda jak odpustowy kolimator. Na twoim miejscu oddałbym do utylizacji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts