hubi162 Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Hejka. Jestem posiadaczem Colta od ARMY R29 full metal. I mam z nim problem (chyba). Do colta dokupiłem drugi magazynek (taiwangun) i problem wygląda następujaco na jednym magazynku (prawdopodobnie z zestawu) replika robi pełen cykl po ostatniej kulce zamek zostaje z tylu. Na drugim magazynku po ostatniej kulce zamek albo się nie blokuje tak jak powinien (można strzelać na pusto) albo zostaje w połowie (nie dobija do końca). Sprawdzałem różnice w magazynku i nie widziałem różnicy, są identyczne. Ktoś może mi powiedzieć o co kaman? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Sprawdź czy przy dociskaniu magazynka od dołu sytuacja się poprawi. Może wycięcie pod zatrzask jest minimalnie przesunięte, lub górna uszczelka jest za niska. Zamek da się zablokować w tylnym położeniu ręcznie go odciągając? Jeśli nie, to sprawdź na ściągniętym zamku, czy magazynek bez kulek w ogóle podnosi blokadę. Quote Link to post Share on other sites
hubi162 Posted May 29, 2015 Author Report Share Posted May 29, 2015 teraz zauwazylem ze gorna uszczelka to takie kwadratowo prostokątne jest ciutke nizsze i na styku uszczelki z elementem plastikowym widać jak by tam była jeszcze jedna uszczelka? czy jest możliwe ze costala ona trochę wepchnieta w dol ?? idzie jakos bez rozbierania to wyciagnac? Dodam jeszcze ze wsadzając pustego maga do broni i odciagajac zamek , blokuje się jak należy w tylnim polozeniu . problem wystepuje tylko podczas strzałów ze po wystrzeleniu ostatniej kulki zamek się nie blokuje bądź blokuje się w polowie Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Wypychasz te dwa piny i masz dostęp do tej uszczelki. Quote Link to post Share on other sites
hubi162 Posted May 29, 2015 Author Report Share Posted May 29, 2015 Wypychasz te dwa piny i masz dostęp do tej uszczelki. po wypchnieciu pinow zbiorniczek z gazem jest szczelny czy spuscic gaz ?? sory za pytania ale jestem zielony w te sprawy ale bardzo zmotywowany do działania :D Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Zacznij proszę pisać zgodnie z zasadami. Zdejmując szczęki nie rozszczelniasz magazynka, dopiero jakbyś wykręcił górny zawór to tracisz szczelność. Nie jestem pewien, ale "gdzieś, kiedyś, ktoś" polecał podłożenie pasków papieru pod uszczelkę, przez co ta wypychana jest trochę do góry. Ewentualnie wymiana uszczelki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts