leggalizator Posted June 4, 2015 Report Share Posted June 4, 2015 Jako, że jest to mój pierwszy post - witam Was wszystkich serdecznie :) Mam pytanie odnośnie CM.521C. Nie znalazłem ani na forum ani na innych stronach jakiś konkretnych opinii na temat tego modelu. Byłby w stanie mi ktoś doradzić, czy warto za tą cenę? http://www.taiwangun.com/cm-521c-cm Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 W środku prawdopodobnie to samo co w CM 028 czyli ok, ale zewnętrznie gorzej niż CM 028 czyli kałowo. Quote Link to post Share on other sites
leggalizator Posted June 5, 2015 Author Report Share Posted June 5, 2015 (edited) Właśnie nastawiłem się na kupno cm.028 ale cena 521c mnie przyciągnęła i FPS y- ja nie będę póki co latał na strzelanki czy coś, rekreacyjnie z dwoma kumplami do siebie postrzelać ale przede wszystkim do strzelania w domu (tak, wiem jak to brzmi :icon_razz:), bo nie zawsze jest możliwość wylecieć z wiatrówką na strzelnicę :icon_smile: A jeśli chodzi o moc to nie mam zamiaru dziurawić ludzi, jeśli zabraknie mi gazu do wiatrówek to zawsze będę miał ekonomiczniejszy (tak mi się wydaję) sprzęt do niszczenia puszek na działce :) Edited June 5, 2015 by leggalizator Quote Link to post Share on other sites
gruf Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 Wnętrze ok, z zewnątrz niestety sam plastik. Celność i zasięg ok (stabilne 400fps). Przyrządy celownicze nieprzydatne-wymagana luneta lub kolimator. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 Przyrządy celownicze nieprzydatne-wymagana luneta lub kolimator. dobre sobie. Quote Link to post Share on other sites
leggalizator Posted June 6, 2015 Author Report Share Posted June 6, 2015 Przyrządy celownicze nieprzydatne-wymagana luneta lub kolimator. Mógłbyś to rozwinąć? Szczerze mówiąc to troszkę się obawiam przyrządów celowniczych z plastiku ale dlaczego nieprzydatne? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 Bredzi, nie słuchaj go nawet. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 7, 2015 Report Share Posted June 7, 2015 Więc tak, jeżeli replika jest celna to przyrządy mechaniczne (nie ważne czy z plastiku, metalu czy psiej kupy) są przydatne. Tak samo luneta lub kolimator. Jeżeli nie jest celna to przyrządy (nieważne jakie) nie będą przydatne. Podstawową metodą celowania w airsofcie jest tzw. celowanie po kulkach. Przy strzale obserwujesz tor lotu kulek i na tej podstawie odkładasz poprawki do kolejnych strzałów. W przypadku stockowych replik (w szczególności tych tańszych) celowanie za pomocą przyrządów jest dość niepewną metodą i daje tylko pogląd "mniej więcej" gdzie poleci kulka. Więc namierzasz cel za pomocą muszki i szczerbinki, a potem odkładasz poprawki patrząc na lot kulek. Quote Link to post Share on other sites
leggalizator Posted June 7, 2015 Author Report Share Posted June 7, 2015 Dzięki za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts