-MARIO- Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Ktoś używa tej wersji z EBB.Jak się to sprawuje? Quote Link to post Share on other sites
jeffreyq Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Witam, znalazł ktoś z was zamiennik dla tej stokowej komory hup? Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted September 15, 2017 Report Share Posted September 15, 2017 (edited) Dorzucę od siebie słowo do opisu Stena sprzed roku. Rozbierałem ostatnio LR-kę żeby koledze wymienić sprężynę na 120. Opcja "szybkiej wymiany sprężyny", to bardzo słaby żart, biorąc pod uwagę konieczność niemal kompletnego rozebrania całej repliki za wyjątkiem GB (niewielka pociecha, serio). Sposób działania EBB, to już prawie złośliwość ze strony projektantów. Żeby to potem złożyć, trzeba było piłować otwór w Upperze przez który przepuszczany jest bolec ze sprężyną EBB. No i oczywiśćie na 5 rodzajów śrub, które należało odkręcić, każda wymagała zastosowania innego narzędzia. Bolt catch oczywiście nie działał (niecały rok użytkowania) - otwór w płytce EBB (osłaniający przy okazji dostęp do komory HU), wyrobił się na tyle, że nawet dogięcie ramienia bolt catch'a, żeby podnosił blokadę wyżej, nic nie dało Jeden plus dostrzegłem - GB miał delikatnie uformowane otwory wzmacniające czoło. Edited September 15, 2017 by Majkhel Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted November 5, 2017 Report Share Posted November 5, 2017 @jeffreyq - komora chyba każda z serii z pokrętłem -MadBull/ProWin/czerwonyelement. Ale każdą trzeba piłować. Stokowa jak dobrze dobierzesz dyszę i gumkę moim zdaniem naprawdę daje radę do szturmówki, albo po prostu w 3 sztukach które robiłem mieliśmy farta w ekipie i trafiliśmy dobre sztuki :) @majkhel - widzę, że dobrze, że wybrałem wersję bez EBB. Ale powiem, że rozbieranie nawet wersji bez EBB jest upierdliwe i skręca mnie za każdym razem jak o tym pomyślę. A też podpowiem, że w wersji bez EBB w stocku nie ma działającego bolt'a (dokładnie tak samo jak w replikach Classic Army z tego co zauważyłem :) ) oczywiście można to zrobić w domowym serwisie w ok 3 minuty jak się wie jak :D No i też co mnie zaskoczyło a nie pamiętam czy o tym pisałem; z zasady działania rączka przeładowania nie jest na sprężynce więc jak zatrzaśnie się bolt, to rączkę trzeba dopchnąć. Mimo to wszystko nadal uwielbiam tę replikę :3 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts