Fush1 Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Witam! Poszukując i konfigurując swój sprzęt pod MilSimy wpadłem na pewien iście diabelski (przynajmniej dla mnie) pomysł. Miałby to być plecak 30-40l z specjalnym pasem biodrowym, do którego mógłbym przytroczyć 2 podwójne ładownice z lewej strony a z prawej 1 podwójną ładownicę i zostawić miejsce na manierkę. Teraz pytanie do was, czy spotkaliście się kiedyś z systemem łatwo odpinanego pasa biodrowego od plecaka? Zamysł jest taki, że w momencie, gdy idąc na patrol z stałej bazy, szybko mógłbym odpiąć takowy pas od plecaka, zamontować manierkę i mieć sprzęt na te 6h działania w terenie. Kolega ma plecak firmy Condor, gdzie ma możliwość zdjęcia pasa biodrowego, niestety musiałby w tym momencie ściągać wszystkie ładownice do tej czynności... Nie o coś takiego mi chodzi.. Od razu uprzedzam, że nie chce mieć normalnego pasa z szelkami plus plecak (bo takie głosy się na pewno pojawią), lecz te rozwiązanie które napisałem wyżej jest dla mnie jak najbardziej opcjonalne. Teraz używam pasa z ładownicami podpiętego pod plecak (mocowanie zrobione własnoręcznie) lecz samo mocowanie ma z 3-4 cm i pas ląduje dużo niżej niż powinien, przez co jest uciążliwy w dłuższych marszach. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 DA Ghost? Tylko nie wiem, na ile szybkie jest to odczepianie pasa, musiałbyś zapytać jakiegoś posiadacza. Quote Link to post Share on other sites
Fush1 Posted June 6, 2015 Author Report Share Posted June 6, 2015 Na zdjęciach nie mogę zobaczyć w jaki sposób wygląda montowanie, może jakiś użytkownik mógłby szerzej się o nim wypowiedzieć? Plecak wygląda ciekawie.. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 Mam ghosta. Pas trzyma sie na rzep i dwoma trokami do plecaka. 2 minuty i pas zdjety. Na stronie jest jego test mojego autorstwa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts