milek926 Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Witam. Chcial bym sie spytac co bedzie mi potrzebne do przerobienia mojej ics m16a3 na semi auto snajperke. W najblizszym czasie planuje zakup cxp16 short wiec postanowilem przerobic moja dlugo m16. Mieszkam w angli i jak pewnie niektorym wiadomo ze zasady na wyspach sa dosc zaostrzone. Chcial bym osiagnac cos pomiedzy 460-500fps. Sprezyna madbulla 150 da rade rozpedzic kulke do 460+ fpsów ? Chcial bym dolozyc lunete, lecz tez nie wiem co bedzie najlepszym wyborem. Czy powinnem cos robic z lufa ? Wydluzyc ja i dolozyc tlumik moze, ale czy to poprawi jej statystyki ? Pozdrawiam, Lukasz W. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Na dobrze doszczelnionym układzie i M130 sobie poradzi. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Bez dobrej lufy snajperki nie będzie. Ja polecam od siebie pdi, ale to pełnoprawne, nie jakiś raven. Nawet przy 450 fps osiągi są niesamowite. Tylko że kosztuje swoje. A m130 i dobre poskładanie pozwoli wyciągnąć i 500 fps, tak jak kolega wyżej napisał. Quote Link to post Share on other sites
milek926 Posted June 8, 2015 Author Report Share Posted June 8, 2015 cos konkretnego z tej strony - http://www.fire-support.co.uk/category/pdi/?manufacturer=&stock=&stpos=0 ? Musze wymieniac caly uklad (lufa + rurka z hopupem ) ? Pieniazki nie graja roli, chcial bym to zrobic na tip top i miec z tego dobry ubaw. Jak wyglada poprawne uszczelnienie ? Dopiero wchodze w swiat ASG jak bym ktos mial pisac jakims zwiezlym jezykiem :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts