Mateusz Kabaciński Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Witam. Zaczynam swoją przygodę z bronią boczną od TM'a. W pistoletach jestem zielony więc pytam w tym dziale. Czy polecacie Glocka 18C od TM'a? Słyszałem o nim dużo dobrego, ale ostatnio przeczytałem informację, że w ich pistoletach nie można stosować normalnego green gazu co mnie trochę odstraszyło. Polecacie replikę? Czy ona naprawde nie działa na GG czy to są po prostu przesadzone brednie? Co w niej wymienić ewentualnie by działała na GG? Pozdrawiam. Kolego. Ten dział przeznaczony jest dla początkujących. Zamykam, Buniek92 Link to post Share on other sites
Kopcik Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Oczywiście, że działa na GG. Może oczywiście mieć to jakiś wpływ na szybsze zażywanie się repliki, ale ludzie mordują marujce na propanie i nie ma tragedii. Link to post Share on other sites
Mateusz Kabaciński Posted June 20, 2015 Author Report Share Posted June 20, 2015 (edited) Przeczytałem ostatnio pewien mit o TM'ach i bardzo mnie on zaciekawił. Ostatnio przestawiłem się na AEP'a od TM i mało brakowało kupiłbym go ale... no wlaśnie ale. Ponoć marujce (gaziaki) system mają stworzony w taki sposób, że działają nawet w zimie. Oczywiście bez szaleństw ale czy faktycznie przy tej temperaturze powiedzmy 0°C będą działać w miarę dobrze? Edited June 20, 2015 by Mateusz Kabaciński Link to post Share on other sites
Krzywica Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Jeśli to Twoja główna i będzie trzymana w ręku cały czas to przy zerze da radę jeszcze. Oczywiście to 18C więc z serią może być ciężej ale w zasadzie radzą sobie nienajgorzej (nia tak jak system 7 ale radzą). Link to post Share on other sites
Mateusz Kabaciński Posted June 20, 2015 Author Report Share Posted June 20, 2015 Dziękuję. W takim razie kupuję gbb. Grać w airsoft mam zamiar non stop nawet w zimę więc mam nadzieję, że marujec da radę. Teraz pytanie: jaki gg najlepiej? ProTech?Ultrair? I czy zamontowanie stalowego kurka polepszy działanie na GG? Link to post Share on other sites
jarekso1 Posted June 27, 2015 Report Share Posted June 27, 2015 Witam mam pytanie czym różni się glock 18C: http://www.taiwangun.com/cm-030-tan-cm od ver II (wersji 2): http://www.taniemilitaria.pl/glock-18c-cm030-verii-cyma-p-242.html#.VY5twxvtksi Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Firefighter911 Posted June 27, 2015 Report Share Posted June 27, 2015 Kolorem. Link to post Share on other sites
jarekso1 Posted June 27, 2015 Report Share Posted June 27, 2015 Ale to sa 2 rozne wersje i kazda z nich moze byc w tych.kolorach Ale to sa 2 rozne wersje i kazda z nich moze byc w tych.kolorach Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 27, 2015 Report Share Posted June 27, 2015 Różnica taka, że jedna jest w mniej zaufanym sklepie, a druga w Taiwangunie. Link to post Share on other sites
jarekso1 Posted June 27, 2015 Report Share Posted June 27, 2015 a jakieś inne bo ja tu mówie o pistolecie a nie o sklepie a to są 2 różne wersje :) więc którą brać (proszę nie zważać na sklep czy cenę) chce wiedzieć która lepsza CM.030 czy CM.030 ver.II Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted June 27, 2015 Report Share Posted June 27, 2015 (edited) To jest to samo! Nie ma żadnej wersji drugiej i pierwszej aktualnie w sklepach. Jest tylko nazwijmy to umownie ostatnia wersja - jest ona już od paru lat w każdym sklepie. Piszą Ci w tym cienkim sklepie że jest to ver II, bo sporo lat temu było chyba lekkie ulepszenie glocka CYMY, ale zaraz po debiucie pierwszej wersji i miało to miejsce już dobrych kilka lat temu. Reasumując w każdym sklepie jest aktualnie to samo, nie ma lepszych i gorszych. Edited June 27, 2015 by CIUPAK1 Link to post Share on other sites
jarekso1 Posted June 27, 2015 Report Share Posted June 27, 2015 Ok, dzięki :icon_biggrin: mam już spokojne sumienie :icon_smile: Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Recommended Posts