La Chupacabra Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 (edited) https://www.facebook.com/rasputinitem Ktoś posiada/używa umundurowania tego producenta ? Jak z jakością i wykonaniem ? Niby nitek mniej, ale wykonanie wewnątrz niezbyt rewelacyjne. Edited June 21, 2015 by La Chupacabra Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted July 3, 2015 Author Report Share Posted July 3, 2015 Zamówiłem Combat Shirta w Multicamie z ebairsoft. Opiszę swoje wrażenia jak dojedzie. Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted July 10, 2015 Author Report Share Posted July 10, 2015 Póki co nie będę miał tego Combat Shirta. Postaram się go zamówić z innego sklepu. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 Czy ktoś dokopał się gdzieś do rozmiarówki tych ciuchów? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 CS klatka 112 kołnierzyk 50 rękaw na zewnątrz od szyi około 80 Od pachy 55 długość od szyi do końca 62 spodnie: pas - 88 nogawka na zewnątrz 110 od środka 78 Podane wymiary są dla rozmiaru L Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted July 10, 2015 Author Report Share Posted July 10, 2015 (edited) Skąd to masz ? A spodnie? Edited July 10, 2015 by La Chupacabra Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Z pomiarów dokonanych na jednym komplecie. Wymiary spodni przecież podałem ;) Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted July 11, 2015 Author Report Share Posted July 11, 2015 A no popatrz - nie doczytałem ;) Jesteś właścicielem tego Combat Setu? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Właścicielem nie, ale mam z nim dobry kontakt więc pisz co chcesz wiedzieć to tu wrzucę. Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted July 12, 2015 Author Report Share Posted July 12, 2015 Interesowałaby mnie jakość wykonania, materiał z jakiego jest wykonana "oddychająca" część CS. Czy wewnątrz jest rzeczywiście tak źle jak w pokazanym przeze mnie linku. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Z racji, że kolega w pracy jest to wygląda to tak. Na zewnątrz wszystko w jak najlepszym porządku, nic nie odstaje. Wewnątrz nie zwracał uwagi. Część termo nie jest jakaś super, ale też nie jest to cerata, która jest w Helikonie. Spodnie jakoś pracują, ale wkładki tradycyjnie wypadają podczas klękania. Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted July 14, 2015 Author Report Share Posted July 14, 2015 Część oddychająca jest lepsza niż w Allwinie ? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Nie mieliśmy porównania. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 W allwinie jest bawełniana tkanina, zero oddychalności. W Rasputinie korpus jest z termoaktywki? Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted July 24, 2015 Author Report Share Posted July 24, 2015 (edited) Dzisiaj będę miał Combat Shirta to skrobnę parę słów. Edited July 24, 2015 by La Chupacabra Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted July 24, 2015 Author Report Share Posted July 24, 2015 (edited) No i mam w rękach Combat Shirta - pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Znalazłem tylko kilka nitek :icon_wink: A na poważnie - część klatki piersiowej i pleców wygląda na oddychającą w rzeczywistości, jest rozciągliwa. Nie tak jak w Allwinie. Oczywiście wyjdzie w praktyce. Rękawy uszyte są z oryginalnego Multicamu, nawet taki nadruk znajduje się na metce. Rozmiar trochę inny niż sugerowałaby to rozmiarówka z różnych sklepów. Wziąłem M, a mam 104 w klatce piersiowej i jest trochę luźny. Minusem dla mnie jest zbyt długi kołnierz, który po zapięciu i zrobieniu stójki powoduje "puchnięcie" tudzież worek wokół szyi. No i generalnie cały Combat Shirt powinien być parę centymetrów dłuższy bo będzie wypadał ze spodni, ale podobno producent o tym wie jak przeczytałem na jednym z zagranicznych forów. Podsumowując: 4,5/5 Ten Combat Set jest dużo lepszy niż Allwin (niestety póki co w AOR1 i AOR2 nie planują produkować, zostaje więc Semapo). Jak ktoś ma pytania to zapraszam. Edited July 24, 2015 by La Chupacabra Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts