Kermitowsky Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 (edited) Witam, mam pytanie odnośnie tego jak złożyć GB żeby karabin strzelał poprawnie we wszystkich pozycjach selektora ? dodam że nie jest to wina samej części, czy czegokolwiek (tak mi się wydaje) gdyż przed rozebraniem GB wszystko chodziło jak należy,ale przestawiałem kable na tył i po złożeniu GB i wsadzeniu do korpusu, cały układ strzela tylko w auto,safe= safe, sami=auto, auto=auto, nie wie ktoś jak to poprawnie zmontować żeby strzelało jak należy ? Edited June 24, 2015 by Kermitowsky Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Sprężynki płytki selektora nie zgubiłeś? Quote Link to post Share on other sites
Kermitowsky Posted June 25, 2015 Author Report Share Posted June 25, 2015 Nope, wszystko jest na swoim miejscu, tylko jakby z zabezpieczonego od razu przechodzi na auto Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 (edited) Czy w którymkolwiek pośrednim ustawieniu selektora łapie semi czy nie? Jesteś pewien że złożyłeś wszystko jak trzeba? Przerywacz działa, odpycha co ma odpychać i ma potrzebny luz? Nie upchnąłeś tam gdzieś kabla? Edited June 25, 2015 by Merrowing Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Wygląda,że przerywacz w ogóle nie działa i nie zrzuca kostki... Coś chyba jednak nie złożyłeś tak jak było... Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Albo po prostu krzywka pod selektorem przestała poprawnie przesuwać płytkę. Obstswiam raczej przerywacz lub źle wypodkladkowaną zębatke tłokową. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 No to z podkładkowaniem zębatki tez może być... ludzie wciskają pod te zębatkę podkładki zapominając przy tym "wypodkładkować" przerywacz, żeby jednak współpracował z krzywką na tejże zębatce... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts