janekkos Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 Witam, kupiłem używaną stockową replikę g36c od JG. Wystrzeliłem ok 2000 kulek i nastąpił problem. Replika zaczęła strzelać jakby "wolniej" tzn słychać że silnik pracuje wolniej i ciszej niż wcześniej. Podłączyłem batke lipo kumpla i jest to samo. Gdy strzelam AUTO to po wystrzeleniu ok 2 kulek replika strzela tak jak powinna. Gdzie tkwi problem ? Ktoś wie ocb ? https://www.youtube.com/watch?v=S7JGWHw2S5s Na tym filmie jest podobna sytuacja, tyle że moja replika nie przestaje strzelać, jest po prostu ten "spowolniony" dźwięk silnika Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Może coś z silnikiem? Chodzi Ci o to, że dźwięk jest jak przy rozładowanej baterii? Że strzela, ale ,,martwo"? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Jeżeli było sprawdzane na innej dobrej batce, to pewnie problem z okablowaniem lub silnikiem. Możliwe, ale mniej prawdopodobne jest też że silnik i kable ok, ale silnik nie ma siły ruszać zębatkami przez jakieś duże tarcia. Kable taniej wymienić, koszt około 20 zł. Quote Link to post Share on other sites
janekkos Posted June 29, 2015 Author Report Share Posted June 29, 2015 No coś w tym stylu, na AUTO zaczyna strzelać normalnie A i bezpiecznik mam oczywiście :D więc może coś z nim jest nie tak Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Może być nadpalony. Wypnij go z obwodu i sprawdź czy problem ustąpił. Swoją drogą bezpiecznika i tak warto się pozbyć, nawet jeśli potencjalnie nie sprawia problemów. Quote Link to post Share on other sites
janekkos Posted June 29, 2015 Author Report Share Posted June 29, 2015 Może być nadpalony. Wypnij go z obwodu i sprawdź czy problem ustąpił. Swoją drogą bezpiecznika i tak warto się pozbyć, nawet jeśli potencjalnie nie sprawia problemów. Wytłumacz jakoś jaśniej co zrobić, bo jestem zielony w ASG Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 (edited) Wyjmij bezpiecznik i zastąp nowym albo wyjmij bezpiecznik i połącz "na krótko" te blaszki, które go trzymają. Zrób to na odłączonej baterii i pilnuj, żeby podczas połdączania/strzelania nie dotknąć ciałem albo repliką tych gołych blaszek. Edited June 29, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
janekkos Posted June 29, 2015 Author Report Share Posted June 29, 2015 Rozebrałem karabin, okazało się że jeden kabelek był lekko odpięty w środku :D już wszystko śmiga, dzięki za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts