patryken1908 Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Cześć kupiłem używaną replikę m4 ICS FULL METAL po tuningu została zmieniona głowica tłoka, głowica cylindra podwójnie doszczelniona front od m16 KWA mocniejsza sprężyna lufa precyzyjna guardera 550mm i cylinder typ 0 i jest ogólnie to moja pierwsza replika i gdy próbowałem zacząć nią strzelać tak dla testu to albo kulki lecialy na ledwie 3-4 metry albo w ogóle ich nie podawało a czasami wypluwał 2-3 kulki ale raz na jakiś czas strzelał dosyć normalnie wie ktoś może co jest tego przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Jakich używasz kulek? Wyreguluj hopka. Quote Link to post Share on other sites
patryken1908 Posted July 4, 2015 Author Report Share Posted July 4, 2015 Jakich używasz kulek? Wyreguluj hopka. Kulki to 0,23 Rockets platinum teraz jest jeszcze wiekszy problem bo myslalem ze bateria jest rozladowana naladowalem ja i sprobowalem postrzelac nic nie lecialo tylko przechylilem replike i wylecialy kulki Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Zobacz na komorę hopup. Prawdopodobnie coś z gumką. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Przy takich problemach to nie będzie kwestia regulacji tylko gigantyczna nieszczelność albo uwalony popychacz dyszy. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Albo padła głowica tłoka lub cylindra... tak czy owak, trzeba zacząć od gumki. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 A może front niezbyt pasuje do repliki, ustawia nieosiowo komorę do czoła gearboxa,stad problemy z podawaniem i szczelnością. Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Sprawdź komorę i gumkę. Jak ściągniesz upper receiver to sprawdź też czy dysza dobrze chodzi. Jeśli te rzeczy będą w porządku to możliwe, że głowica tłoka albo cylindra pękła i powoduje nieszczelność. Ja miałem identyczne objawy i okazało się, że to pęknięta głowica cylindra, która po paru strzałach na sucho (bez upper'a) rozpadła się na wiele odłamków, a sama dysza wystrzeliła na kilka metrów. :teeth: Quote Link to post Share on other sites
patryken1908 Posted July 5, 2015 Author Report Share Posted July 5, 2015 Może pójdę z tym do serwisanta bo ja się chyba złota rączka nie urodziłem? Chyba że samemu mogę to zrobić i nic złego się nie stanie Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Oddaj do serwisu, pewno okazyjnie kupiłeś kupę złomu od jakiegoś Janusza tuningu. Quote Link to post Share on other sites
patryken1908 Posted July 5, 2015 Author Report Share Posted July 5, 2015 A polecacie jakiś serwis w Łodzi? Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 (edited) Tak to jest jak nowy kupi używaną replike z niesprawdzonego źródła. Edited July 5, 2015 by suharex Quote Link to post Share on other sites
patryken1908 Posted July 5, 2015 Author Report Share Posted July 5, 2015 Znacie jakis dobry serwis w Łodzi? Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 (edited) W Łodzi masz ASGRevolution, militarialodz.sstore.pl i biała broń na placu Dąbrowskiego ma chyba serwis .Są jeszcze jacyś prywaciarze, ale nie znam zbytnio. Edited July 5, 2015 by Garnek Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Dowiedz się czy Ciastek jeszcze siedzi w ASGRevolution, jeśli tak to wal do niego. Magik przez duże "em". Quote Link to post Share on other sites
patryken1908 Posted July 5, 2015 Author Report Share Posted July 5, 2015 Dzięki wielkie :) Quote Link to post Share on other sites
patryken1908 Posted July 6, 2015 Author Report Share Posted July 6, 2015 Zębatki zjadły tłok- przyczyna Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts