Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaka kamizelka taktyczna [250-300zł]+Jakie magazynki.

Recommended Posts

Witam jako iż dopiero zaczynam chciałbym kupić kamizelkę taktyczną mój budżet to około 250zł oczywiście w razie czego znajdzie się dodatkowe 50zł zależy mi na tym aby była w oliv. Będę używał repliki RK-08S wydaje mi się, że mid capy będą najlepsze bo nie chcę chodzi z grzechotką. Niestety nie wiem ile kulek zużywa się na jednej strzelance ale wydaje mi się 6 magazynków mid cap w kamizelce i jeden na replice będzie najlepszym rozwiązaniem. Niestety także nie wiem jakie magazynki kupić. Nie chciałbym żeby cena jednego magazynka przekraczała 50zł ale najlepiej to tak do 40 :icon_razz:.

P.S Już byłem ok 2 razy na strzelance z pożyczonym sprzętem więc komentarze, że kamizelka itp. jest mi nie potrzebna i na początku jest zbędna. :icon_smile:

Edited by xJaskier

W sprawie kamizelki nie pomogą, używam chestów i paskoszelek. Co do magazynków, ta liczba wystarczy na takie lokalne strzelanki. Polecę do Boya magazynki MAG. Używamy w sumie około 20 sztuk i zero problemu, jedynie maga RPK są do dupy. Mam też cymowskie mody, nie wiem czy będą pasowały bez przerabiania, sprawują się dobrze.

Midy Cymy są ok, ale na 99% trzeba przerabiać zaczep. Jeśli zaś chodzi o kamizelkę to odłóż sprawę na miesiąć, jedź na strzelankę i poprzymierzaj różne rozwiązania. To na prawdę jest sprawa mocno indywidualna. Sam kiedyś kupiłem plate carriera, ale totalnie nie pasuje on do mojego stylu gry. Z płytami jest sztywny, a ja dużo kucam i się czołgam więc było niewygodnie. Bez płyt jakiś dziwny. W dodatku, mogłbym montować na nim ładownice itd. tylko na brzuchu/klacie i plecach. Na plecach sprzęt jest ciężko dostępny i na razie nie mam takiego, który mógłbym tam wrzucić (poza radiem), a na brzuchu utrudnia leżenie. Zostaje więc tylko klata. Czyli pod względem użyteczności miałbym chest riga, ale z dodatkową niewygodą. Leży w szafie i sie kurzy.

Dlatego serio, lepiej poczekaj miesiąc i dowiedz się, co będzie Ci leżeć.

Midy Cymy są ok, ale na 99% trzeba przerabiać zaczep. Jeśli zaś chodzi o kamizelkę to odłóż sprawę na miesiąć, jedź na strzelankę i poprzymierzaj różne rozwiązania. To na prawdę jest sprawa mocno indywidualna. Sam kiedyś kupiłem plate carriera, ale totalnie nie pasuje on do mojego stylu gry. Z płytami jest sztywny, a ja dużo kucam i się czołgam więc było niewygodnie. Bez płyt jakiś dziwny. W dodatku, mogłbym montować na nim ładownice itd. tylko na brzuchu/klacie i plecach. Na plecach sprzęt jest ciężko dostępny i na razie nie mam takiego, który mógłbym tam wrzucić (poza radiem), a na brzuchu utrudnia leżenie. Zostaje więc tylko klata. Czyli pod względem użyteczności miałbym chest riga, ale z dodatkową niewygodą. Leży w szafie i sie kurzy.

Dlatego serio, lepiej poczekaj miesiąc i dowiedz się, co będzie Ci leżeć.

Na tych 2 wspomnianych srzelankach korzystałem z kamizelki i jak najardziej mi pasowała :)

Fajnie jak byś sprecyzował jaki rodzaj kamizelek Cię interesuje. W tej kwocie ja bym kupił modułową kamizelkę holenderską i do tego ładownice z Miwo Military wg. uznania. Szajsu tam nie uświadczysz. Po jakimś czasie możesz dokładać kolejne ładownice/kieszenie (np. zażyczyć sobie na urodziny :icon_wink: ) albo ewentualnie nową kamizelkę z Miwo (spory wydatek- dlatego Holenderka na początek).

Mały OT, nie chcę zakładać tematu (chyba nie mogę). Mam oliwkową kamizelkę, ciuchy w MC, chcę dokupić mały plecak podczepiany na molle z miejscem na wkład. Kupić wersje w kolorze olive, czy pod kolor ciuchów w MC ?

Z jednej strony, pewnie nie powinno się mieszać kamuflaży na kamizelce, z drugiej strony MC lepiej wygląda.

Mały OT, nie chcę zakładać tematu (chyba nie mogę). Mam oliwkową kamizelkę, ciuchy w MC, chcę dokupić mały plecak podczepiany na molle z miejscem na wkład. Kupić wersje w kolorze olive, czy pod kolor ciuchów w MC ?

Z jednej strony, pewnie nie powinno się mieszać kamuflaży na kamizelce, z drugiej strony MC lepiej wygląda.

Dzisiaj dyżur w naszym kąciku mody pełni znany ze swojej ekstrawagancji i wyszukanego gustu, krytyk mody Tomek J.

Panie Tomaszu, proszę o udzielenie odpowiedzi naszej czytelnicz... tzn. czytelnikowi na nurtujące go pytanie:

- Kochani! Wszystko zależy od odcienia kamizelki w oliwce. Jeżeli mamy do czynienia z energetyczną zielenią, zielenią amazonii bądź zroszoną trawą wówczas należałoby się rozejrzeć za kieszeniami w kolorze typu Army Green. Jeżeli posiadasz platformę na torsie w kolorze zieleni aloesu lub miętowej herbaty - wówczas powinieneś rozejrzeć się za czymś w odcieniu Ranger Green i pochodnymi.

Może się także zdarzyć, że nie możesz ścierpieć fatalnie dopasowanej kolorystyki swoich zabawek (np. w tym sezonie dany kolor jest już passé), wówczas polecam jednak zakup kieszonek w Multicamie. Tylko uwaga! Chińska wariacja na temat multiciapek może nie pasować kolorystycznie do oryginalnego materiału używanego przy większości mundurów, stąd też można się narazić na popełnienie kolorystycznego faux pas...

Pamiętajcie Kochaniutcy! ACMowy/8fieldsowy/GFCowy multicam to nie multicam! Całuję!

:teeth:

Akurat o to się nie martwię, mam kapelusz TMC i ten mc jest praktycznie identyczny jak oryginał, nawet lepszy bo więcej zielonego.

Z drugiej strony mam ładownicę na radio w 'multicamie' jakiegoś chińczyka, 101 inc, dobrze zrobione, ale kolor praktycznie piaskowy z bladymi ciapkami :)