prorokxdd Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Siemanko, mam problem z moim oczkiem. otóż posiadam SPR mk. 1 mod. 0 z nowym GB v2 od APS sprężyna M100, specjalnie dokupiłem do repliki silnik G&P na M120 (żeby nie było problemów). podłączam batkę 8,4v (ASG Dania) i nic się nie dzieje. w ogóle brak jakiejkolwiek reakcji, brak najmniejszego ruchu. jeśli byłby ktoś w stanie mi to naprawić lub ewentualnie napisać co jest grane bo mi już ręce opadają. Błagam pomóżcie. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Wtyczka nie zsunęła z silnika? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Bezpiecznik cały? Quote Link to post Share on other sites
prorokxdd Posted July 6, 2015 Author Report Share Posted July 6, 2015 napisze tak, wtyczka nie, bo wchodzi ciasno i trzyma się tak dobrze, że trzeba użyć kombinerek, bezpiecznik również cały, kable wszystko ok, tylko nie wiem czy jest takowa możliwość, że kabel który idzie w gb czarny i przechodzi pod zębatką z silnika, żeby robił zwarcie w tym miejscu. ewentualnie zlecę naprwienie tejże repliki. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 tak, sprawdź czy izolacja nie jest uszkodzona na kablu. Quote Link to post Share on other sites
prorokxdd Posted July 6, 2015 Author Report Share Posted July 6, 2015 o.O teraz mam problema,.. kabel który idzie przy zębatce silnikowej jest naszarpany nie dużo ale jest można go zalutować i wsadzić go w przewód termo-kurczliwy w tym miejscu? czy trzeba będzie wymieniać całe okablowanie??? Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 Lepiej byłoby podmienić kabelek, ale tak tez powinno dać radę, tylko zrób to delikatnie aby nie zwiększyć średnicy zbyt mocno. Wtedy zębatka znowu Ci rozora kabel. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 Zawsze opłaca sie wymenić stockowe okablowanie. Quote Link to post Share on other sites
prorokxdd Posted July 6, 2015 Author Report Share Posted July 6, 2015 noo nic będę musiał dać to komuś do zrobienia.. niech mi wymieni ta osoba całe okablowanie, bo tak będzie najlepiej i taniej. Kabel głośnikowy może być, czy musi być taki jak do replik? Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 Ja zawsze w nowym GB robię dremelkiem małe wgłębienie pod kabel w tym miejscu. Nie nadwyręży Ci konstrukcji GB a kabel się ładnie chowa i nie wystaje. Jeśli sam grzebiesz w bebechach to polecam ten sposób - jeśli nie poproś o to serwis, chyba że znają ten patent lub mają lepszy :) Quote Link to post Share on other sites
prorokxdd Posted July 6, 2015 Author Report Share Posted July 6, 2015 oki, dzięki wszystkim za dobre rady, GuloGulo, masz u mnie browarka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts