Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Moja M4 przestała strzelać-pomocy

Recommended Posts

Jak powyżej moja m4 nie strzela. Kupiłem ją używaną z baterią lipo 1300mah a ładowarkę mam 1000mah(ładowarke kupilem pozniej) rozładowałem baterie i po ładowaniu przez kilka godzin nie chce stzelać. rozbierałem GB tam jest ok . Czy to może być wina silnika?? Czy też ładowarka jest zbyt słaba??

ładowarka jest lipo a co do napięcia nie jestem w stanie sprawdzic

Idź do jakiegokolwiek sklepu z narzędziami elektrycznymi i kup sobie najtańszy multimetr cyfrowy. Zaręczam Ci, że nie wydasz więcej niż 20 PLN. Przyda Ci się - jak widać od razu :)

Skoro udało Ci się niestety najprawdopodobniej zabić baterie, warto może zainwestować w lipo alarm? Zastanawiam się tez co oznacza wpis ze masz ładowarkę 1000 mah? Bo redoxy najzwyklejsze mają 1000 mah maksymalnego prądu ładowania. I to te najzwyklejsze bez ekranu. A fakt ze bateria jest 1300 nie znaczy ze ładowarka musi być 1300 ba tak albo ja zabijesz szybciutko albo w najgorszym razie usmażysz.

Może warto przestudiować artykuł o lipolach i ładowarkach zamieszczony na forum? :)

Edited by icey33