boswell96 Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 Jak powyżej moja m4 nie strzela. Kupiłem ją używaną z baterią lipo 1300mah a ładowarkę mam 1000mah(ładowarke kupilem pozniej) rozładowałem baterie i po ładowaniu przez kilka godzin nie chce stzelać. rozbierałem GB tam jest ok . Czy to może być wina silnika?? Czy też ładowarka jest zbyt słaba?? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 A ta ładowarka to do LiPo? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 Do jakiego poziomu napięcia rozładowałeś LiPo? Jeśli poniżej 3V na celę to zarżnąłeś baterię. Quote Link to post Share on other sites
boswell96 Posted July 10, 2015 Author Report Share Posted July 10, 2015 ładowarka jest lipo a co do napięcia nie jestem w stanie sprawdzic Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 Jaki model ładowarki, jeżeli można spytać? Quote Link to post Share on other sites
boswell96 Posted July 10, 2015 Author Report Share Posted July 10, 2015 Redox z balancerem (akumulator tez redox) Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 ładowarka jest lipo a co do napięcia nie jestem w stanie sprawdzic Idź do jakiegokolwiek sklepu z narzędziami elektrycznymi i kup sobie najtańszy multimetr cyfrowy. Zaręczam Ci, że nie wydasz więcej niż 20 PLN. Przyda Ci się - jak widać od razu :) Quote Link to post Share on other sites
boswell96 Posted July 10, 2015 Author Report Share Posted July 10, 2015 z tą baterią to chyba mieliście racje podłączyłem o wiele słabszy akumulator i ona dał rady naciągnąć sprężynę(sposobem ale jednak) Quote Link to post Share on other sites
icey33 Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 (edited) Skoro udało Ci się niestety najprawdopodobniej zabić baterie, warto może zainwestować w lipo alarm? Zastanawiam się tez co oznacza wpis ze masz ładowarkę 1000 mah? Bo redoxy najzwyklejsze mają 1000 mah maksymalnego prądu ładowania. I to te najzwyklejsze bez ekranu. A fakt ze bateria jest 1300 nie znaczy ze ładowarka musi być 1300 ba tak albo ja zabijesz szybciutko albo w najgorszym razie usmażysz. Może warto przestudiować artykuł o lipolach i ładowarkach zamieszczony na forum? :) Edited July 11, 2015 by icey33 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Zamiast w lipoalarm zainwestowałbym czas w naukę o ekslploatacji lipoli (jest na portalu artykuł o tym) i lepszą ładowarkę, która pozwala kontrolować proces ładowania, a nie w "prostownik do lipo". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts