Dupanol Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Witam Moja replika Rk-02 Boyi. Problem: Tłoczek blokuje się w tylnej części (2-4 ząbki przed zwolnieniem sprężyny). Sprawdziłem: łożyska, długość sprężyny, odległość silnika, podkładkowanie, czy tłoczek luźno chodzi, baterię (12V 2.3 ah). Wymieniłem sprężynę (teraz m150) i tłoczek(teraz SHS z dziwnymi dziurami niby zmniejszającymi wagę). Na m120 taki sam problem. Po zmianie sprężyny replika działała bez zarzutu przez około miesiąc. Po złożeniu Gb bez cylindra tłoczek naciąga się i zacina, po drobnej pomocy(pchnięciem palcem co jednak nie jest takie proste) tłoczek rusza dalej. Zacina się na kolejnym ząbku i tak aż do uwolnienia. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Masz usuniety przedostatni ząb? Nie ma 'ukruszeń' w miejscu prowadnicy pracy tloka? Probowalem usunac jakies lozyskowanie? Quote Link to post Share on other sites
Dupanol Posted July 11, 2015 Author Report Share Posted July 11, 2015 (edited) Ząb jest usunięty, ukruszeń nie widzę i nic nie próbowałem usuwać. Edited July 11, 2015 by Dupanol Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 A tłok czasami nie jest za szeroki? Miałem ten sam problem na dwóch innych. Quote Link to post Share on other sites
Dupanol Posted July 11, 2015 Author Report Share Posted July 11, 2015 Zamknięty w gb chodzi dość ciężko, przypiłowanie coś da? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Powinno. Quote Link to post Share on other sites
Dupanol Posted July 11, 2015 Author Report Share Posted July 11, 2015 No i nic. Tłoczek chodzi luźno a nadal się zacina. Dodam, że replika działa na tym tłoczku juz ponad pół roku Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Oglądałeś zębatki? Czy wszystko z nimi w porządku? Quote Link to post Share on other sites
Dupanol Posted July 12, 2015 Author Report Share Posted July 12, 2015 Tak, są w dobrym stanie. Quote Link to post Share on other sites
Dupanol Posted July 12, 2015 Author Report Share Posted July 12, 2015 Podejrzewam silniczek, sprawdzę na innym a jak to nie on załamię się. Quote Link to post Share on other sites
Dupanol Posted July 15, 2015 Author Report Share Posted July 15, 2015 wykluczyłem silniczek i baterię, ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Jak dasz radę, to otwórz gearbox i ściśnij tłok razem ze sprężyną, zobacz, czy dochodzi do końca. Quote Link to post Share on other sites
Dupanol Posted July 18, 2015 Author Report Share Posted July 18, 2015 Dochodzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts