Ferdynand Kiepski Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 Witam mam pytanie jaki kolimator do 200 zł byście polecili do CQB ? :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 (edited) Kopię Eotech'a (są w różnych długościach i na różne baterie - to sobie dopasujesz) np. taki: http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Ewentualnie kopię Aimpoint Red Dot (zamknięty) np. taki: http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Otwartego Red Dot nie polecam - miałem takiego i koniec końców sprzedałem koledze, któremu pasował. Mi przeszkadzało m.in. to, że się bardziej brudzi, czasami słabo widać kropkę, no i trzeba dodatkową osłonę na kolimator. Ale tak naprawdę to najlepiej najpierw przymierzyć do repliki i do oczu, więc pogadaj z ludzmi na strzelance, żeby ci pokazali swoje kolimatory i sobie coś dobierzesz. Pozdrawiam. edit: błędy Edited July 24, 2015 by wredny_bo_trzeźwy Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 (edited) Moim zdaniem coś z kropką jako znak, małe i precyzyjne. Takie rozlazłe twory jak np w Eotechu nie ułatiwają dynamicznego przycelowania. Do cqb lubię też kolimatory z niewielką budą, najlepiej otwarte. W ostateczności tratycyjne tuby, ale ze sporą średnicą soczewki, żeby nie ograniczać widoku. W otwartych nie trzeba się martwić o problem ze znikającą w słońcu kropką, a mała buda nie ogranicza widoku, wręcz wcale jej nie widać kiedy działa się szybko. Z gabarytami koli, to zależy na czym i w którym miejscu ma wisieć. Edited July 24, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 Zgadzam się - im mniejsza obudowa tym lepiej w cqb. I obowiązkowo osłona szybki. Quote Link to post Share on other sites
Peterus Posted August 8, 2015 Report Share Posted August 8, 2015 Jak ktoś zamyka oko podczas celowania to faktycznie mu obudowa może przeszkadzać. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted August 8, 2015 Report Share Posted August 8, 2015 Nie widze sensu w cqb zamykac oczy do celowania ;) w ogole nie powinno sie zamykac Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts