WolnyStrzelec Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 Witam, mam mały problem z ową repliką. A mianowicie chodzi tutaj o problem z oddaniem strzału. Wyciągnąłem GB i silnik z repliki, otworzyłem GB a tam nic podejrzanego to go zamknąłem. Jak podłączam silnik i baterię do GB na wierzchu bez chowania tego w skorupy to silnik próbuje obrócić zębatkami, ale nie daje rady. Jedyne co słychać to takie "cyk" jak silnik ma opór żeby cokolwiek ruszyć. No to pomyślałem, że musi coś być w GB, ale jak go otwieram to zębatki się obracają, tłok się cofa więc niby OK. Zamykam GB biorę śrubokręcik i obracam zębatką przez otwór silnika. Tłok się cofnął, więc niby OK. No to zwolniłem antyrewersal i znowu podłączyłem silnik z baterią i nadal nic... Proszę o pomoc, bo mnie już krew zalewa. Pozdrawiam, Strzelec Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 http://forum.wmasg.pl/topic/143155-faq-problem-nowego-ze-strzelaniem-z-repliki/ Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 Może podłączyłeś silnik odwrotnie i nie może pokręcić, bo antireversal cię blokuje? Quote Link to post Share on other sites
WolnyStrzelec Posted July 31, 2015 Author Report Share Posted July 31, 2015 @Rogaś czytałem to już n razy i wszystko sprawdziłem, nadal nic. Co do magika/serwisanta to właśnie u niego jestem i ślęczymy nad tym jak kapiszony. @mareq obojętnie jak się silnika nie wsadzi to on zawsze kręci w tę samą stronę, jak się zegar na ścianie do góry nogami powiesi to on nadal kręci w tę samą stronę więc nie rozumiem tego toku myślenia... Dzięki za podpowiedzi, ale to nadal nie to. Proszę o dalsze wsparcie, pozdrawiam, Strzelec Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 Ale jak się zamieni plus z minusem to już się kręci w drugą stronę :P Quote Link to post Share on other sites
WolnyStrzelec Posted July 31, 2015 Author Report Share Posted July 31, 2015 No niby tak, ale czerwony jest w czerwonym, a czarny kabelek w czarnym oznaczeniu więc gitez. Zatem szukamy dalej. Quote Link to post Share on other sites
WolnyStrzelec Posted July 31, 2015 Author Report Share Posted July 31, 2015 Może to być wina silnika ?? Sam niby kręci, ale z obciążeniem ma problem. Szczoteczki ?? Spalił się silnik ?? Jak to z tym może być ?? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 Weź gearbox, podłącz luzem silnik (ma być nie wsadzony do GB) i akumulator. Naciśnij spust. Jeśli silnik działa to może masz go za mocno dociśniętego do GB i ma problem ruszyć. Poluzuj śrubę w stopce. Quote Link to post Share on other sites
WolnyStrzelec Posted July 31, 2015 Author Report Share Posted July 31, 2015 Toć to napisałem, że podłączałem go na wierzchu i nie chce ruszyć, wysuwam go trochę lub dociskam ten silnik i nadal mogiła... Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 Co to za batka? Jeśli NiMH, spróbujcie na LiPo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts