Rumcajs5 Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Hejos, Mam mały problem z krótkim low-capem Cymy do AK. Mag podaje tylko dwie pierwsze kulki, później lipa, nie podaje nic. Po odwróceniu repliki "do góry nogami" znów podaje dwie kulki i nic więcej. Magazynek czyszczony, więc wątpię, żeby problem leżał w zabrudzeniu maga. Przed czyszczeniem występowała ta sama sytuacja. Komora stockowa, guma czarna Systema. Inne magi Cymy, np. długie stalowe lowy do AK podają prawidłowo. Magazynki nigdy nie były smarowane, bo uważam, że nie ma to sensu. Ktoś ma pomysł co można z tym zrobić? Szlifować kanał? Mam jeszcze problem z magazynkiem od MAG, który kompletnie przestał podawać, ale nie ma jak go rozebrać, więc tu już chyba mogiła. Replika - RK01 Boyi'a. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Jakich kulek używasz ? Piłowałeś ten magazynek ? Może kanał nie zgrywa się z komorą ? Quote Link to post Share on other sites
Rumcajs5 Posted August 5, 2015 Author Report Share Posted August 5, 2015 Kulki Madbull. Tylny zaczep piłowany, ale w tym samym stopniu co inne Cymki, które działają. Kanał musi się zgrywać, bo dwie pierwsze kule podaje. Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Być może sprężynka popychająca kulki poszła już do sprężynkowego nieba. Próbowałeś zwalniać magazynek "na sucho"? Wylatują pióropuszem czy ledwo wyskakują? Quote Link to post Share on other sites
Rumcajs5 Posted August 5, 2015 Author Report Share Posted August 5, 2015 Wylatują normalnie, robi się "wulkan". Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 Chodziło bardziej o wylatywanie kulek podczas strzelania . Czy masz jakieś podkładki przed komorą hu ? albo czy nie wyjąłeś klocka T ? Quote Link to post Share on other sites
Rumcajs5 Posted August 7, 2015 Author Report Share Posted August 7, 2015 Podczas strzelania kulki nie wylatują, wszystko trzyma normalnie. Przed komorą nie ma żadnych podkładek, klocek jest. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted August 7, 2015 Report Share Posted August 7, 2015 (edited) Próbowałeś może w trakcie strzelania modyfikować ustawienie magazynka? Dopchnąć do góry, do przodu, do tyłu, na boki? Może znajdziesz się pozycję, w której będzie podawać. Edited August 7, 2015 by Majkhel Quote Link to post Share on other sites
Rumcajs5 Posted August 7, 2015 Author Report Share Posted August 7, 2015 Próbowałem. Nic się nie zmianie. Podaje tylko 1-2 pierwsze kulki, niezależnie od ustawienia maga. Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted August 10, 2015 Report Share Posted August 10, 2015 A podawał ci wcześniej ? jak nie to możesz "ząbek" od trzymania kulek podpiłować , mi pomogło :) Quote Link to post Share on other sites
Rumcajs5 Posted August 27, 2015 Author Report Share Posted August 27, 2015 Dzięki DEDKILLER! Podpiłowałem ząbek i mag podaje aż miło! Można zamknąć temat. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts