Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

ARES AR-006E/ ASG CZ Scorpion EVO 3 A1

Recommended Posts

Scorpion fajny, ale magi cholernie drogie. Poza tym jest to git replika do cqb. Gieta Aresa to całkiem przyzwoita replika, jedna z najlepszych giet aeg.

Z perspektywy szarego asgeja brałbym Aresa, z racji większej ilości części, tańszych magów, no i możliwości rozbudowy o kolby, chwyty itede. Unikałbym jednak replik z elektroniką w środku. Ten efcs od Aresa podobno lubi płatac figle, nie wiem jak wygląda z układem w scorpionie.

Poza w/w jest jeszcze sporo innych udanych replik, typu f2000, p90, l85 ics,mp5 src, type 97 rs itp.

Edited by Nitro

Skorpion EVO jest już trochę na rynku, ale to dalej względna nowość.

Niestety nie miałem okazji trzymać w łapkach.

Dużo udogodnień jak szybka wymiana sprężyny, tryb burst czy magazynki podające do ostatniej kulki.

Mosfet ma od Airsoft Systems czyli Ci co robią ASCU, więc nie powinno być problemu.

Sam chciałem kupić, ale na razie odstraszyła mnie ceny magazynków i trochę niestandardowych części.

W zamian kupiłem M4 ICS która też jest wybredna w częściach zamiennych.

G36C od Aresa mam od dawna i przerobiłem już na pewno ponad 150 tyś kulek, a jedyne co zmieniłem to dodałem mosfet, lepsze kable, uszczelnioną dyszę i wymieniałem gumki bo się zużywały.

Jest trochę możliwości "customowania" wymieniając front, kolbę czy szynę ris, ale nie tyle opcji co w eMkach.

I jak pisał Nitro ludzie narzekają na ten układ EFCS, trzeba szukać wersji z micro-stykiem.