thirteen13 Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 Witam serdecznie. Posiadam replikę JG g36c, do tego kolimator eotech 522 oraz tłumik 19,5 cm. Wszystko niby się fajnie prezentuje, tylko tłumik jest troszkę za długi, o około 3-4 cm i chciałbym go o tyle właśnie skrócić. Wiecie może gdzie mógłbym zgłosić się z takim problemem, kto nie będzie miał kłopotów z równym ucięciem, oraz nagwintowaniem lewoskrętnym? Próbowałem oddać to do zakładu tokarsko-ślusarskiego, lecz niestety z marnym skutkiem. Z góry dzieki za odpowiedz i pozdrawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 Skoro samemu sobie tego nie zrobisz, to nie prościej po prostu zamienić się z kimś na krótszy, ew. sprzedać ten i kupić nowy? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 (edited) Jak masz problem z nagwintowaniem to skróć go od przodu a z tyłu pozostaw oryginalny gwint. Jeśli front jest wkręcany to zeszlifuj gwint na wkręcanym elemencie i wklej go do odciętej rury na jakimś epoksydzie. Edited August 15, 2015 by mareq Quote Link to post Share on other sites
thirteen13 Posted August 15, 2015 Author Report Share Posted August 15, 2015 Drogi Wiciok, przeszukałem pół internetu, aby znaleźć coś odpowiedniego,no ale niestety nic mi nie pasuje jak nie długością, to średnicą, a jak nie średnicą i długością, to wyglądem ;/ Pozostaje mi zrobic, to co proponował mi mareq. Dzięki za chęć pomocy Panowie ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts