Szym96 Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! To jest mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Ostatnio zainteresowałem się ASG i zastanawiam się nad moją pierwszą repliką. Na replikę mogę wydać ok. 500zł, więc postanowiłem rozejrzeć się za używanymi M4 i w związku z tym zwracam się do was z pytaniem, czy poniższe repliki są warte zainteresowania: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/656795 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/657390 Proszę o szybkie odpowiedzi czy warto w którąś z nich zainwestować czy lepiej poczekać i dorzucić do nowej repliki. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 Jeśli nie masz pojęcia albo kogoś z pojęciem do serwisowania repliki to możesz się nadziać na jakąś minę z używaną repliką. Za tą kasę możesz sobie już kupić całkiem fajną replikę nową. Quote Link to post Share on other sites
Szym96 Posted August 15, 2015 Author Report Share Posted August 15, 2015 A czy za 500 zł można kupić jakąś sensowną M4, czy lepiej zainteresować się czymś z rodziny AK (które co prawda piękne nie są, ale bardziej cenie sobie niezawodność) Quote Link to post Share on other sites
asasinmen Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 Za 500zł nie kupisz fajnej emki chyba że używaną. Lecz za taką kwotę możesz sobie wybrać coś z rodziny Rk Boyi. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 Tak Rk Boyi do dobry wybór. Quote Link to post Share on other sites
Szym96 Posted August 15, 2015 Author Report Share Posted August 15, 2015 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Mój wybór padł na RK-02 i zakupię go w najbliższym czasie. Żeby nie zaśmiecać forum chciałbym się jeszcze zapytać w jakim sklepie najlepiej kupić replikę? Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 Na pewno NIE w airsoftextreme czy jak on tam sie zwie, zlodzieje i tyle. Dobre sa taiwangun, gunfire, zbrojownia czy asgshop. Quote Link to post Share on other sites
Szym96 Posted August 15, 2015 Author Report Share Posted August 15, 2015 Dzięki durrr! Pozdrawiam wszystkich ASGManiaków! Quote Link to post Share on other sites
Szym96 Posted August 16, 2015 Author Report Share Posted August 16, 2015 Po dłuższym zastanowieniu i przeczytaniu/obejrzeniu różnych materiałów jednak zmieniam zdanie i rozejrzę się za używaną repliką. Mimo wszystko jednak dziękuję forumowiczom za pomoc i pozdrawiam serdeczne. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 A ja mimo wszystko odradzam na początek replikę używaną, bo jak się nie ma o czymś pojęcia (bez obrazy) to lepiej mieć na to gwarancję. Jeśli kupujesz używaną replikę od znajomego, to jeszcze może być, bo go znasz, możesz mu zaufać, wiesz ile replika przeszła itp. Unikaj jednak za wszelką cenę kupowania używanych replik w internecie, szczególnie na początek. RK-02 będzie dobrym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Szym96 Posted August 16, 2015 Author Report Share Posted August 16, 2015 Skoro wszyscy odradzają, to widocznie tak będzie lepiej. Zastanawiam się, czy nie lepiej kupić czegoś takiego: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=22_31& products_id=518 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33& products_id=1869 i zacząć zbierać na eMkę a później przystować pierwszą replikę do CQB. Co o tym myślice? Quote Link to post Share on other sites
Szym96 Posted August 16, 2015 Author Report Share Posted August 16, 2015 Jednak skłaniam się ku MP5 JG, a za zaoszczędzone pieniądze kupię gumkę HU i baterię. Dziękuję wszystkim i pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Baterie jak coś to bierz jakiegoś lipolka. Tylko do nich potrzebne są specjalne ładowarki, ale inne baterie umywają się do nich. Quote Link to post Share on other sites
Szym96 Posted August 16, 2015 Author Report Share Posted August 16, 2015 Tak też zrobię. Jeszcze raz dziękuje ci durrr. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak dokonać zakupu. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 A co z RK-01? Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 A co ma być? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Widać, że mp5 JG bierze/wziął. :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts