Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Szukam] 1911 GBB - metalowy

Recommended Posts

Cześć!

Jestem zarówno nowy na tym forum jak i nowy w tematyce ASG.

Szukam pistoletu 1911 - dla siebie - i nie będzie bardzo często wykorzystywany, raczej strzelanie w domu do tarczy niż cokolwiek większego póki co.

Mam teraz dwa problemy z czego pierwszy to moje oczekiwania co do pistoletu:

1) chciałbym żeby był w całości metalowy (albo w zdecydowanej większości)

2) Blowback

3) Gaz.

4) Cena powiedzmy że gdzieś 200-300 euro max? Ale to oczywiście zależy od modelu i jakości. Jeżeli będzie jakiś droższy ale za to super-rewelacyjny to mogę zapłacić więcej.

Drugi problem (mniej istotny) to transport repliki. Obecnie mieszkam w Holandii - więc chciałbym w miarę możliwości skorzystać z usług sklepu, który może takie rzeczy wysyłać kurierem bez problemów i dostarczyć docelowo do Holandii.

-> Tak jak mówię, najważniejsze jest dla mnie teraz określenie producenta i konkretnego modelu broni a dopiero potem szukanie sklepu, który mógłby ją sprowadzić.

Najfajniej byłoby znaleźć kilka opcji, żebym miał większą możliwość doboru sklepów.

Oglądając sklepy internetowe zauważyłem, że dostępność różnych 1911 jest często problematyczna... Póki co - najbardziej odpowiadający kryteriom był Colt 1911 by KWC. Z kolei tutaj na forum widzę że ludzie mocno chwalą Tokio M... no ale ten model z tego co wszędzie czytam jest plastikowy więc odpada przez moje zachcianki estetyczne :P

Z góry bardzo dziękuję za pomoc :)

Ale przecież do Marui masz dziesiątki różnych konwersji metalowych, a budżet 300 euro już pozwala na takie zabawy bez żadnego problemu.

Dostajesz wówczas niebo lepiej wykonaną replikę niż KWC, z dużo większym zapleczem części zamiennych czy też tunningowych (w przypadku KWC to żałość, kilka części na krzyż dostępnych :icon_biggrin:), a także magazynków (przy czym i tak najlepsze są TMowe właśnie).

Zastanawianie się nad KWC przy takim budżecie to zbrodnia moim zdaniem :D

O. Widzisz - dlatego zaznaczyłem że jestem całkiem nowy w temacie :icon_biggrin:

Mógłbym Cię poprosić o przykład modelu (jakiś link do sklepu - metal TM :> )?

edit:

Z racji, że będzie to mój pierwszy pistolet i na dodatek wysyłany poza granice kraju, chciałbym kupić gotowy produkt, aby zminimalizować możliwe problemy z dostawą etc.

Edited by h_four

Wpisz sobie przykładowo na eHobbyAsia "marui 1911 eac" i będziesz tam miał najróżniejsze pistolety. Przy czym chyba nie wymieniają luf zewnętrznych.

Poza tym, bardziej miałem na myśli zakup plastikowej klamki TM, do tego metalowa konwersja i poskładanie we własnym zakresie (z pewnością w Holandii jest jakiś spec od gaziaków, który by się tego podjął).

Co do Holandii samej w sobie, zapytam dla pewności - orientujesz się dokładnie jakie są przepisy dotyczące posiadania replik? Mogę się mylić oczywiście, bo nie interesuję się tematem, ale wydaje mi się, iż nie jest zbyt różowo.

@EndeBeats O lufie nie wspomniałeś która w TMie jest plastikowa ;)

Otto - dzięki. Ma to sens - powinienem się dowiedzieć. Wiem, że nie jest kolorowo z posiadaniem broni - na pewno gorzej niż u nas (w Polsce) - natomiast jest sporo sklepów z ASG i póki co jedyny problem jaki zauważyłem to, że sprzęt nalezy odebrać samemu w sklepie, a nie można zamówić pocztą/kurierem.

Problem w tym, że w moim mieście nie ma żadnego fizycznego sklepu ASG i żeby dowiedzieć się więcej prawdopodobnie będę musiał wybrać się w podróż. Ale dzięki za wskazanie tematu, którym również powinienem się zająć.

edit:

odnośnie eHobbyAsia - kolejny sklep, w kórym 1911-tki są w większości "out of stock"... - czemu tak jest? Czy to towar aż tak popularny, czy aż tak rzadko kupowany z jakiegoś powodu?

Edited by h_four