wegorz Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Hej, potrzebuję się dowiedzieć czy ktoś sprawdzał brytysjkie ładownice do sa80 na kompatybilność z magazynkami AK. Sprawdzał to ktoś? http://allegro.pl/ladownica-pouch-sa80mm-ammunition-ddpm-molle-nowa-i5610923218.html Ogólnie rzecz ujmując szukam najtańszych ładownic na 6-8 magazynków do kbk AK, tak by przypiąć je na zewnątrz torby na karabinek. Nie muszą być szybkie czy turbotaktyczne. Latające luzem magazynki zaczynają mnie wkurzać. Z góry dzięki! Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Emkowe magi aegowe wchodzą prawie do samego końca i bez podłożenia czegoś na spód są spore problemy z ich wyciąganiem jeśli nie mamy magpuli. Czyli kałachowe powinny raczej podejść, chociaż niestety nie próbowałem. Sprawdzę jak będę u kumpla, bo osobiście żadnych magów do AK nie posiadam. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 Byłbym wdzięczny! Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted August 20, 2015 Author Report Share Posted August 20, 2015 Czyli dwa magazynki do jednej wejdą? :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 Wejść wejdą, ale jak widać jeden ledwo domyka się tylko na rzep, przy dwóch może już w ogóle nie chwycić. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 W pomorskiej OT jest ktos kto uzywa PLCE z AKM, przerabial jedynie klapy. Jak i o ile to nie wiem, widzialem tylko w standardach wyposazenia JS 4018 Quote Link to post Share on other sites
Mekto Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Do ładownic w MTP,( tych od kamizelki Mk4) wchodzą: - 2 do SA80 pouch - 3 do sharpshooter pouch Do innych dedykowanych pod SA80(dpm,ddpm) z reguły wchodzą po 2 ale czasem może być problem przy zamykaniu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts