MrMax92 Posted August 25, 2015 Report Share Posted August 25, 2015 Siema ! Chciałbym nieco podkręcić swoją replikę M4 GFG07 CQBR. Chcę zwiększyć zasięg i celność(czasem mam tak, że jedna kulka leci prosta a druga już skręca w lewo). Replika ma ~`350 fps. Myślę by wymienić w niej lufę precyzyjną na Madbulla 6.02mm albo 6.01mm 400-450mm, gumkę hop-up na zieloną od G&G oraz komorę hop-up od King Arms. Dodatkowo myślę by wymienić sprężynę na mocniejszą. Czy taki zestaw poprawi moje osiągi ? Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted August 30, 2015 Report Share Posted August 30, 2015 Rozumiem do lasu? Sprawdź szczelność układu - to najważniejsze. Komora HU czerwony element. Lufę lepiej kup coś od systemy, lepiej. Quote Link to post Share on other sites
MrMax92 Posted September 1, 2015 Author Report Share Posted September 1, 2015 Dzięki za odpowiedź. Tak do lasu. Chcę przede wszystkim wydłużyć tor lotu kulki. A kupować mocniejszą sprężyne ? Niedługo kończy mi się gwarancja więc bede wymieniać części gearboxa lecz najpierw chce zwiekszyć celność i przedewssystkim długość toru kulki poprzez wymianę lufy, hop-up i gumki. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Przed wszelkimi sprężynami sprawdź szczelność układu. Hmm... Sprężyna to zależy. Myślę, że do 400-420 fps jak dociągniesz to będzie dobrze ;-) Ale najpierw szczelność ;-) Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 (edited) Mi do emki gfc pasowała gumka niebieski madbulli sprawdzała się świetnie. Stockowa komora jest okej i nie więc nie widzę sensu wymieniać jej na czerwonego elementa. Prędzej jakaś z górnej półki, aczkolwiek nie wiem czy będzie pasować, to naprawdę newralgiczny punkt i milimetry różnicy mogą sprawić czy replika będzie mieć 5 czy 50m zaasięgu. Jak chcesz mieć dobrą lufę to promyk, pdi, itp. pytanie czy chcesz tyle wydawać do chińskiej repliki. Z innych luf pps - moim zdaniem działa lepiej jak guarder a jest tańszy. Stockowy gearbox wytrzymuje mocne sprężyny, ale to że wytrzymał mi nie znaczy że musi Tobie. Edited September 6, 2015 by Alanos Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 U mnie w m-ce komora HU była po prostu do dupy. Ani celności ani szczelności, często zachowywała się jakby 2 lufy miała ;-) Czerwony element jest bardzo dobry. Nie widzę sensu PDI w replice. Niech da coś max prometheus... Ale to jest tylko moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
MrMax92 Posted September 7, 2015 Author Report Share Posted September 7, 2015 Dzięki wam za odpowiedź ! :icon_smile: Kupić czerwony element czy może jednak coś takiego ? Na razie wymienie komorę hop-up i gumkę tylko nie wiem czy niebieską od Madbulla, zieloną od G&G czy może czarną systemy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts