JokerGuy Posted August 26, 2015 Report Share Posted August 26, 2015 (edited) Cześć , mam pewien problem ... Kupiłem batke 11.1 od arma tech jakis tydzien może dwa temu,była przechowywana w dobrym naładowaniu bo jakies 3.7v na jednego cella a dziś podłaczam baterie do emki i zzaczęła coraz powolniej strzelac az w koncu przestała :C gdy podłączam do ładowarki zamiast świecenia sie na czerwono 3 celli 2 lampki migoczą mi na zielono. Ktoś może powiedzieć o co chodzi ? Edited August 26, 2015 by JokerGuy Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 26, 2015 Report Share Posted August 26, 2015 Sprawdź napięcie poszczególnych ogniw. Być może pakiet rozjechał się i 2 cele sa poniżej poziomu 3V. Quote Link to post Share on other sites
JokerGuy Posted August 26, 2015 Author Report Share Posted August 26, 2015 Rzeczywiście , napięcie jest na 2 cellach na poziomie 2,6 V O.o A gdy podpiąłem drugi raz czujnik ,w ogóle się nie włączył... Czyli batka zmarła ? Quote Link to post Share on other sites
JokerGuy Posted August 26, 2015 Author Report Share Posted August 26, 2015 Dzięki za pomoc :) Zastanawiam się tylko jak to się stało że pod ciągłym nadzorem napięcia bez używania stało się coś takiego O.o Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 pod ciągłym nadzorem napięcia W sensie że przechowywałeś ją z podłączonym alarmem / miernikiem? Quote Link to post Share on other sites
JokerGuy Posted August 27, 2015 Author Report Share Posted August 27, 2015 Nie przechowywałem z podłączonym tylko co jakiś czas sprawdzałem napięcie na cellach ;) Tylko teraz jest sprawa ... dziś patrze i napięcie wynosi 3,7 V na cell i ładowarka normalnie go ładuje ... Ładować aku czy jednak nie ryzykować ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Mozna ładować ale sprawności batki nie odzyskasz. Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 (edited) Niby zmiany nie są odwracalne, ale mam 2 lipo, gdzie 1 ogniwo wskazywało 0, a w innej na 2. Ładowane i rozładowywane kilka x przez Power Bean Major i 1300 11,1 nadal wytrzymuje 1-1,5k kulek :icon_smile: Dla bezpieczeństwa nie ładuj jej bez nadzoru Edited August 28, 2015 by White1981 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts