Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

LMT DEFENDER Komora Hop-Up

Recommended Posts

Witam, dość niedawno szukałem na WMASG pomocy w sprawie zacinania się kulek w komorze Hop-Up (co próbowaliśmy ustalić - http://forum.wmasg.pl/topic/156171-zaciecia-kulek/). Otóż myślałem, że udało mi się rozwiązać problem, ale niestety to nie było to, problem wrócił. Warto byłoby wspomnieć, że jestem posiadaczem repliki LMT DEFENDER RIS od ASG (nie KWA).

Postanowiłem jeszcze raz wykorzystać pomysł znaleziony gdzieś na forum, a mianowicie test papierka. Test wykonywałem z różnymi kombinacjami poniższych części:

- Promyka 6,03mm 363mm,

- Guardera 6,02mm 370mm,

- Gumki Hop-Up Guardera,

- Gumki Hop-Up Systemy,

- Komory stockowej Ultimate (LMT DEFENDER R.I.S),

- Komory Pro Win.

W każdej możliwej kombinacji z stockową komorą Ultimate kulki jakoś lecą i nie powinienem na to narzekać, jednakże gdy próbuję kombinować z komorą Pro Win wszystko się wali. Żadna kombinacja nie poprawia lotu kulek z Pro Wina (15 metrów to chyba maksymalny zasięg, a warto wspomnieć, że replika posiada 450 fps).

Przechodząc do testu papierka:

1. Próbując ze stockową komorą Ultimate, papierek uniósł się na 1-2, może 3 mm i powrócił na swoje miejsce.

2. Próbując z komorą Pro Win, papierek wystrzelił z taką prędkością i tak daleko, że trzeba było go szukać.

Rozumiem, że w tym wypadku szczelność komory Pro Win jest wątpliwa. Osiowość jest również kiepska, tego zdążyłem się dowiedzieć w poprzednim temacie założonym przeze mnie. Czy możliwe jest, że osiowość zaburza poprzeczne pokrętło do regulacji nacisku na gumkę hop-up? Również chciałbym się dowiedzieć czy ktoś jest w stanie polecić mi komorę hop-up kompatybilną z moją repliką, może powinna to być komora Air Soft Pro, a może po prostu zostać przy tej komorze i jakoś ją doszczelnić?

Czekam na porady, dziękuję i pozdrawiam,

Matty

Nie, załóż dużą sprężynę na lufę.

Dobrze też sprawdzić komorę i GB na rozsuniętym korpusie. Pokrętło nie powinno nic wykrzywiać, aczkolwiek u mnie (GB SHS) jest naprawdę niebezpiecznie blisko występu na szkielecie, więc na GB Ultimate może być różnie.

Bo ogólnie na lufę od początku był założony taki pręcik zaokrąglony, który chyba miał za zadanie trochę wypychać komorę w stronę GB, czyż nie? Po założeniu go z Pro Winem, ledwo co idzie dopiąć pin blokujący przedni.

Ogólnie zauważyłem też, patrząc od gniazda magazynka, że komora - GB wyglądają mniej więcej tak Komora / \ GB (oczywiście lekko). Po prostu są jakby krzywo, a próbowałem już nawet z drugiej strony coś podłożyć, ale to nic nie dało, bo niby patrząc przez lufę wtedy dysza była na środku, ale tak czy siak kulki pluły na taką samą odległość. Warto byłoby też dodać, że włożyć i wyjąć magazynek to też jest sztuka, chociaż plusem jest to, że siedzą tak sztywno, że nie ma najmniejszego ruchu.