Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem - Komory Hop-Up

Recommended Posts

Witam,

Mam problem z doborem komory do LMT DEFENDERA od ASG. Próbowałem na początku komory Pro-Wina, ale nic z tego, ponieważ problem z osiowością dysza/komora, ze względu na poprzeczne pokrętło. Dzisiaj dostałem komorę AirSoftPro, ale jest po prostu do luftu, gdyż części są źle wykonane, nierówno, krzywo, wszystko lata, a przy podkręcaniu hop'a, zawsze wraca na swoją pozycje początkową. Dużo się już naczytałem o tych komorach, ale nie mogę wybrać odpowiedniej z polecanych na forum. Każdy ma swoją opinie na temat każdej komory, ale trudno po jednej czy dwóch opiniach wydać werdykt. Na pewno interesuje mnie prosta, standardowa komora z normalną regulacją, a nie poprzecznym pokrętłem jak Pro-Win czy Madbull.

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek porady,

Pozdrawiam,

M.

Uwierz mi, jest się nad czym zastanawiać, bo po co dalej źle pieniądze inwestować.

Mam tylko takie zdjęcia, bo komorę już odsprzedałem, ale raczej co powinno być widać, widać. Przez Pro-Wina założyłem temat z zacięciami kulek, jednak próbowałem wielu metod, aby to poprawić i nic. Podkładałem z góry elementy, od boku, aby wyrównać i nawet gdy udało mi się wycentrować dyszę w komorze, to nieszczelność była tak mocna, że kawałek chusteczki, po prostu odleciał z pół metra do góry.

R1hIzwh.jpg

pFuLtPZ.jpg

Ciekawostką jest to, że stockowa komora siedzi i nie ma problemów z zacięciami, kulki po prostu lecą i lecą dobrze i nasuwa się pytanie czemu chce zmienić komorę, skoro ta wydaje się być bardzo dobra. Przede wszystkim pokrętła nie trzymają tak jak powinny i wydaje mi się, że co jakiś czas po prostu ramię trochę odpuszcza nacisk.