Miro164 Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Witam serdecznie, planuję kupić sobie replikę gazową(nie pierwszą). Na wstępie dodam, że mam na ten cel ok 6000 zł do rozdysponowania łącznie z 8-10 sztukami magazynków. Mam na oku dwa modele: WE: http://en.ratech.com.tw/english/index.php?option=com_content&view=article&id=1294:rag-customrag-custom-work-we-55&catid=20&Itemid=139 GHK: http://en.ratech.com.tw/english/index.php?option=com_content&view=article&id=1317:rag-custom-work-ghk-6&catid=26&Itemid=144 Chciałem poradzić się bardziej doświadczonych ludzi w kwestii kupna "gazówek", który system wg Was lepszy. Zadaję sobie sprawę, że w przypadku replik gazowych nie ma czegoś takiego jak niezawodność. Jednak nie da się ukryć, że pomiędzy konstrukcją replik są spore różnicę, szczególnie w kwestii wydajności, która jest bardzo istotna. Obowiązkowo będzie w tych sprzętach NPAS najnowszej wersji. Ważna informacja jest taka, że sprzęt ma być zasilany tylko i wyłącznie gazem CO2(wiem co się z tym wiążę i proszę nie podawać argumentów przeciw temu rozwiązaniu). W wątku o M4 od WE widziałem całkiem sporo informacji, mimo to brakuje mi tego magicznego porównania z innym systemem. Co jest dla mnie ważne? -Otóż by było czuć całkiem dobry "odrzut", -czy magazynki działają bez awaryjnie(chodzi mi o kwestię uciekania gazu przez zawory przy 48 godzinnym użytkowaniu), -wydajność na jednym naboju CO2 -widząc filmiku na YT zauważyłem, że repliki napędzane w ten sposób potrafią osiągać prędkość (FPS) ok 520. Wg mnie to jest za dużo i odpowiadał by mi wynik na poziomie ok 480 FPS: czy jest to do osiągnięcia? -każda dodatkowa informacja od osoby, która "zjadła zęby" na gaziakach się przyda. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Miro164 Posted September 30, 2015 Author Report Share Posted September 30, 2015 Myślę, że można zamknąć wątek. Proszę o to moderatorów. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 We m4 plus kitt daytony może? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts