janoch Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 Cześć. Szukałem podobnego tematu w internetach, ale nic nie znalazłem. Jak wiadomo filtropochłaniacze do tzw. Buldoga w stanie nowym są praktycznie nieosiągalne a używanie starych to śmierć dla mnie, mojej rodziny i każdego kto dotknie tej azbestowej i radioaktywnego części maski;-) Dlatego zastanawiam się czy możliwe jest przerobienie MP4 tak aby można było zamontować w niej filtr od MP5 bądź inny który można by wymienić szybciej niż oryginał? I jak coś takiego wykonać? czy trzeba w jakiś sposób wkleić gwint w jeden z otworów, czy może wystarczy wkręcić filtr w jeden z otworów a drugi np: zaszpachlować? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 Czy to ma działać, czy tylko wyglądać? Bo jeśli ma działać i cenisz sobie zdrowie i życie, to daruj sobie wszelkie przeróbki maski przeciwgazowej i kup inną/nową. Jeśli to ma wyglądać, to spróbuj przerobić. W czym problem? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 czy może wystarczy wkręcić filtr w jeden z otworów a drugi np: zaszpachlować? Zaszpachlować starą, zbutwiałą gumę? :icon_eek2: Tego jeszcze nie grali... :icon_eek2: Właśnie, zdradzisz nam cel tej przeróbki? Quote Link to post Share on other sites
janoch Posted September 23, 2015 Author Report Share Posted September 23, 2015 Właśnie, zdradzisz nam cel tej przeróbki? Cel? właściwie żaden. Po prostu przeszukując szafę znalazłem ową maskę i naszły mnie takie "luźne" rozkminy, czy można by ją jeszcze doprowadzić do stanu pełnej używalności(odpada z powodu braku filtrów :( ) lub dać jej drugie życie jako oryginalny ochraniacz do np; CQB oczywiście po wymianie szkiełek ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts