Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Maska MP4 i "inne" pochłaniacze.

Recommended Posts

Cześć. Szukałem podobnego tematu w internetach, ale nic nie znalazłem. Jak wiadomo filtropochłaniacze do tzw. Buldoga w stanie nowym są praktycznie nieosiągalne a używanie starych to śmierć dla mnie, mojej rodziny i każdego kto dotknie tej azbestowej i radioaktywnego części maski;-) Dlatego zastanawiam się czy możliwe jest przerobienie MP4 tak aby można było zamontować w niej filtr od MP5 bądź inny który można by wymienić szybciej niż oryginał? I jak coś takiego wykonać? czy trzeba w jakiś sposób wkleić gwint w jeden z otworów, czy może wystarczy wkręcić filtr w jeden z otworów a drugi np: zaszpachlować?

Właśnie, zdradzisz nam cel tej przeróbki?
Cel? właściwie żaden. Po prostu przeszukując szafę znalazłem ową maskę i naszły mnie takie "luźne" rozkminy, czy można by ją jeszcze doprowadzić do stanu pełnej używalności(odpada z powodu braku filtrów :( ) lub dać jej drugie życie jako oryginalny ochraniacz do np; CQB oczywiście po wymianie szkiełek ;)