dixuwalker Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 Witam. Zakupiłem na TG nowiutkiego RK-05. Chciałem zamontować do niego stockową baterie i sprawdzić jak strzela, ale po kliknięciu guzika na osłonie pomimo lekkiego jak i mocnego próbowania wyjęcia osłony mechanizmu, nic się nie dzieje. Tak jakby po prostu pokrywa była przylutowana do całego korpusu. Jak to cholerstwo zdjąć? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 Musisz wepchnąć też przycisk pod pokrywę. Ewentualnie uderz mocno w pokrywę, to sama odleci. Wtedy będziesz już wiedział jak to wygląda wewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
dixuwalker Posted October 12, 2015 Author Report Share Posted October 12, 2015 Wciskałem przycisk do oporu, uderzyłem jak poradziłeś i troche się zluzowało i odeszło w końcu. Chwała niebiosom. Teraz pytanko drugie - na filmach widać, że bateria wchodzi serio głęboko - na tyle, że można wyprostować kabelek. Moja wchodzi tylko do małego kawałka - blokuje sie, gdzie mam może 4cm między tym guzikiem od odblokowania pokrywy do samej baterii. To przez stockową i z LiPo będzie normalnie, czy ock? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 Musisz wepchnąć baterię do rury gazowej. Quote Link to post Share on other sites
dixuwalker Posted October 13, 2015 Author Report Share Posted October 13, 2015 Ok. Ostatnie moje pytanie. Strzelałem na stocku z niej. Kilka razy strzeliła poprawnie (na hi-capie, kulki 0,20G od ROCKET) po czym była chwila przerwy i chciałem strzelić parę razy znów. Niestety, broń strzelała ale nie wyrzucała kulek. Nakręcałem magazynek ale nic to nie dawało. O co chodzi z tym? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Najprawdopodobniej za słabo nakręciłeś. Quote Link to post Share on other sites
dixuwalker Posted October 13, 2015 Author Report Share Posted October 13, 2015 Nakręciłem do oporu, bardziej się nie dało. Okazało się, że w paczce z kulkami była jakaś łupinka i wleciała do maga, co zablokowało kulki. Moment, w którym igłą wyjąłem łupine możnaby było wykorzystać w jakiejś komedii. Zębatka w magazynku zawarczała jak piła, nagle z maga wyleciało prosto we mnie z 20 kulek. Ale działa poprawnie :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts