Romothon Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 (edited) Witam, Chciałbym zacząć zabawę z airsoftem z kumplami. Replikę mam pożyczoną, tylko gogli brakuje. Noszę okulary korekcyjne, a za soczewkami nie za bardzo przepadam. Budżet mam dość ograniczony. Ale do rzeczy. Znalazłem takie oto gogle: http://bp-militaria....vex-p-404.html . Sklep ten akurat jest w moim mieście więc super. Gogle przymierzałem, wszystko cacy, okularki wchodzą bez problemu, dobrze dopasowane tylko trochę gumka za duża ale to żaden problem zmniejszyć. Czy ktoś wie coś o tych goglach. Nigdzie nie mogłem znaleźć żadnych informacji. Na stronie cena jest za używane, ale za jakiś czas mają mieć dostawę nowych. Za wszelkie info dzięki. Edited October 19, 2015 by Romothon Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 Pójdź do sklepu i niech dadzą Ci obejrzeć kartkę, która jest przy goglach. Znajdź na niej informacje o atestach/normach ochronnych. Opis na stronie sklepu nie istnieje więc nic więcej nie mogę powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 Te gogle (jak sama nazwa wskazuje) chronią przed kurzem, piaskiem i wiatrem. NIE KULKAMI... Quote Link to post Share on other sites
Romothon Posted October 19, 2015 Author Report Share Posted October 19, 2015 (edited) Ok. Dzięki. Właśnie dlatego pytałem czy ktoś wie co to za gogle bo nie ma żadnego opisu, a może ktoś coś widział i z wyglądu by poznał. No nic, zobaczymy. Dzięki raz jeszcze. PS. Yahalom, co miałeś przez to na myśli? Znaczy rozumiem rzecz jasna co chciałeś mi przekazać :icon_razz2:, ale skąd taka opinia? PPS. Chyba, że chodzi o to, że są to gogle ochronne nie balistyczne :icon_neutral2:. Edited October 19, 2015 by Romothon Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 To są Uvexy, które kontraktowo trafiały do naszej armii. I są czystą zrzynką amerykańskich gogli SWD (Sun, Wind, Dust) - poszukaj o nich na forum. Quote Link to post Share on other sites
Romothon Posted October 19, 2015 Author Report Share Posted October 19, 2015 Teraz przynajmniej wiem o czym mam szukać. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Romothon Posted October 19, 2015 Author Report Share Posted October 19, 2015 No cóż, mam tylko jedną parę oczu. Może kiedyś airsoftowcy wyewoluują :icon_biggrin: (o ile mogę się tak nazywać a chyba jeszcze nie mogę, chociaż nazewnictwo nazewnictwem). Poszukam czegoś z atestem, poczekam i uzbieram na jakieś Bolle np.X500. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts