felo0000 Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 (edited) Na początek - bardziej adekwatny wydawał mi się dział "porównanie", niż "jak zacząć" tak też temat ląduje tutaj. Przymierzam się do kupienia drugiej repliki, w cenie do ok. 700PLNów. Przymierzam się do bojcowych RK-02, lub SC-01. Przejrzałem forum od masztu po zęzy, RK02 generalnie jest repliką polecaną, lubianą, itd, itp. No i AK jeszcze takie jakieś swojskie jest. Co prawda nie wygląda jakoś świetnie, ale podejrzewam że będzie mniej awaryjna i upierdliwa niż Scar Scar ma opinie różne, ale znowu bardzo mi się podoba. Przeraża mnie tylko z lekka GB w wersji V.2, jeszcze na dodatek chiński. Czytałem też, że z bateriami i ROFem dzieją się cuda. W stocku miał by on sprężyne M125. Idąć jednak z myślą "ma działać, nie wyglądać" skłaniałbym się bardziej na RK. No i Scar jeszcze droższy. Oba wynalazki mają zbliżone osiągi na papierze, ciekawi mnie jak jest w praktyce porównując oba modele w stocku. Na razie poza gumą nie myślę o tuningu. Być może kiedyś w przyszlości. Jako pierwszą replikę miałem budżetowy model G&G, co prawda opinie miał różne, ale słuzył mi całkowicie bezawaryjnie przez 2 lata, i teraz po naczytaniu się różnych rzeczy o chińczykach, podhcodzę do nich trochę sceptycznie. Co Wy byście wybrali? Ktoś zna jeszcze jakieś plusy/minusy tych replik? A może zupełnie co innego? No i jeszcze jak to jest z tymi chińskimi V.2, bo tego boję się najbardziej? Forum odnośnie obu modeli oczytałem, jednak nadal nie mogę się zdecydować. Jeszcze jak wygląda potencjał tuningowy obu karabinków, jesli w przyszłości bym coś chciał dzialać? Zastanawiałem się jeszcze nad AUGiem 0447A w wersji orisowanej od JG. Cenowo pomiędzy tymi dwoma, ale z kolei plastikowe body i łożyska... Edited October 27, 2015 by felo0000 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 RK>chaty z gówna>SCAR. SCAR od boyi to w stocku tragedia jakaś okrutna. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Lesio słusznie prawi. Z tych dwóch bierz rk i nawet się nie zastanawiaj, za zaoszczędzone pieniądze kupisz dobrą gumkę/lipo z ładowarką/ mosfet albo co Ci się podoba. Quote Link to post Share on other sites
felo0000 Posted October 27, 2015 Author Report Share Posted October 27, 2015 (edited) Dzięki za szybką odpowiedź. W takim razie Scara sobie daruje. Rozumiem że do tej kwoty RK to ogólnie najlepszy wybór, czy też są jakieś inne ciekawe modele? Nad wszystko przekładam wytrzymałość i bezawaryjność, nawet jeśli coś miało by wyglądać jak wyżej wymienione chaty z gówna. Edited October 27, 2015 by felo0000 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 ile jesteś gotow wyłożyć na replikę? Quote Link to post Share on other sites
felo0000 Posted October 27, 2015 Author Report Share Posted October 27, 2015 Tak jak pisałem - do Scara mógłbym dołożyć do 700, jednak jeżeli jest nic nie warty to w granicach 600zł. Nie wliczając gumki innych pierdółek typu akumulatory itp. Korzystając z okazji - RK01W i RK02 różnią się czymkolwiek innym poza wyglądem zewnętrznym (01 krótki, 02 długi) i okładziną z przodu? Bo Z tych dwóch wybrałbym 01 - bardziej mi się podoba a i prawię stówe tańszy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 No to polecam AKS-74u od FC, jeżeli masz ~700 zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts