Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rk01w zacina się w tylnym położeniu tłoka

Recommended Posts

Witam, mam raczej nowe rk01w, stock baterię, bebechy full stock. Problem jest tego typu, że jak zacznę strzelać na auto to zacina mi tłok w tylnym położeniu i nie chcę przeskoczyć. Muszę podpiąć lipola żeby wykonać ten jeden strzał.

Problem natarczywie się powtarza, ktoś wie co może być powodem? Mam wyjęty GB i się zastanawiam czy go rozbierać.

A na lipolu ten problem też występuje?

EDIT: Moim zdaniem stockowa batka już nie wyrabia albo jest niedoładowana. Przebieg też mógł do tego przyczynić, wzrosły opory w gb co w połączeniu z w/w padającym pakietem (który z miejsca jest guzik wart) daje taki efekt. Korzystaj na lipolu, wtedy będziesz mógł wyeliminować winę baterii.

Edited by senkuPH

Na lipo to ja śmigam od 4 lat :) Tak się zainteresowałem tym rk bo sobie wisiała na ścianie to sobie mówię na zimę będzie jak znalazł. W ujemnych temperaturach nie będę katował SR-25. Muszę tylko poszukać jakiegoś lipola, który wejdzie pod pokrywę zamka.

Ja bym wymienił okablowanie z wtyczkami (i ewentualnym mosfetem). Do tego poskładanie elegancko gb (podkładkowanie i smary). Wymiana na lipo jak najbardziej opłacalna (tylko koszt ładowarki 100+zł). Jeśli to nie da efektu, to albo masz zębatki słabo wykonane, albo łożyska, albo silnik nie domaga.