turbosztos Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Witam! Na wstępie zaznaczę, że jestem kompletnie zielony w tych sprawach, ale też już czytałem niejedno forum i nastąpiła taka kumulacja, że już sam nie wiem czego chcę, jak to ma wyglądać i czym strzelać :icon_biggrin:. Jak większość w tym dziale chciałbym zacząć zabawę z asg, ale o gogle, buty, mundury czy kamizelki już nie zapytam tylko konkretnie o to: Chciałbym wydać teraz na pierwszą replikę tak w maksie 350-400zł, nie musi to być coś wizualnie pięknego, bo zdaję sobie sprawę, że to będzie plastikowe w opór. Na sam początek chciałbym sobie postrzelać w ogródku, więc o jakieś urazy zewnętrzne, szybko padającą baterię bym się nie martwił. W sumie, to zależy mi tylko na razie na odległości i skupieniu, żebym sobie mógł w cel postrzelać za domem. Tak chcę tylko sprawdzić czy brak odrzutu nie będzie mnie odrzucał (Taka superśmieszna gra słów :icon_biggrin:) i dopiero później zainwestowałbym w coś lepszego. Warto czy nie? Bo nie ukrywam, że teoretycznie się tym zajarałem. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Jedź na strzelankę z butelką dobrego piwka i zapytaj kto się wymieni za pełny magazynek. Zobaczysz czy jest to ok i nie zmarnujesz kilku stów na plastikowy gnój (który pewnie mocno obrzydziłby zabawę). Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Co by ci tutaj powiedzieć. Wybór przez najbliższe parę dni jest dość spory (promocje, przejrzyj ofertę gunfire). Przy określonej przez ciebie kwocie twój wybór to: - Kałachy/emki spartac'a. Najtańsze można tam znaleźć za <300zł. Oczywiście jest to minimum poniżej którego lepiej nie schodzić. - Tanie kałachy/emki cymy (te zaczynające numerację od 500) ale co do jakości pewien nie jestem, nie widziałem. Zapewne mocno porównywalne do spartac'a. - Mp5 od JG. Aktualnie są w bardzo dobrej cenie. - G3 od JG. Choć lepiej już brać tą mp5 też od JG. Dość często widuje je na komisie z pękniętym szkieletem GB, powinno ci to dać do myślenia. - Klasyka banału CM028. Tutaj jednak polecam wersję A która chociaż nie próbuje udawać drewna i siary nie robi :D . - FC - SMG który jest fajny ale brać go naprawdę nie warto. W zestawie ma tylko jeden magazynek, w dodatku low cap, a dostać do niego magazynki w naszym kraju graniczy z cudem. - G36 JG. Klasyka, też nie muszę nic opowiadać skoro, jak przyznałeś, na forum już jesteś jakoś obeznany. Od siebie jedynie dorzucę że replika całkiem spoko ale szczelności to one nie mają żadnej. - AUG JG. Spoko rzecz, tylko trza lubić układ bezkolbowy. Co do eMek spartaca i cymy o których wspomniałem. Niestety są całe z plastiku (nic dziwnego w tej cenie) a to trochę boli gdyż konstrukcja całości jest dość delikatna. Do tego ludzie narzekają na Gearboxy tych replik, osobiście powiem ci że miałem w rękach eMkę w tej kategorii cenowej firmy DRAGON i.... nigdy jej już w rękach mieć nie chcę. Jednak z tego co wiem tanie eMki cymy mają ten sam Gearbox co ich droższe wersje, a na nie nie narzekałem. Więc jeśli już tą eMkę koniecznie chcesz to cymy będzie najbezpieczniej, jednak naprawdę polecałbym ci coś z gearboxem v3 (kałachy, aug, g36). Konstrukcyjnie jest od wytrzymalszy przez to, że szkielet jest grubszy w miejscach poddanych największym obciążeniom, a co za tym idzie - dłużej ci posłuży. Masz możliwość to dozbieraj. Warto wtedy kupić coś z serii RK firmy Boyi. Potężne, ładne i tanie Kałaszki. Cena najtańszych to ~500zł, a wydać 500zł na kałacha w pełni stalowego, z mocnym wnętrzem (RK12), za niewielką cenę to naprawdę fajna sprawa :) . Jeśli chcesz, w wolnym czasie mogę pomóc ci indywidualnie, napisz tylko PW :) . Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Dodałbym do tego G36c od boyi i AUGa od GFC/APS. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Masz racje, wypadło mi z głowy. Ale aug aps to chyba nie za dobry wybór dla nowego nie? Nie pamiętam czy on tez ma ten hybrydalny shit. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 a mp5k galaxy? Jeżeli nie rzuca się nim o ziemie to starcza na bardzo długo mimo, że jest z plastiku:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts