Mati139 Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Witam, poszukuję części do repliki Famas TM. Jeżeli ktoś zna kogoś kto sprzedaje części albo jakiś sklep z częściami, to prosiłbym o kontakt. Mam problem z Famasem odnośnie strzelania automatycznego, nie działa, zna się ktoś na Famasie? i byłby w stanie udzielić jakiejś rady jak można zobaczyć co jest przyczyną awarii? Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Patrząc po Twoich postach raczej nie masz dużego pojęcia o składaniu replik. Famas to tak naprawdę pierwszy AEG, wiekowa konstrukcja i nawet o jakieś instrukcje czy poradniki trudno. Masz tu listę serwisantów, pytaj może ktoś lubi archeologię: http://forum.wmasg.pl/topic/143629-serwisanci-polecam/ Link to post Share on other sites
Mati139 Posted December 2, 2015 Author Report Share Posted December 2, 2015 Famas może stary ale klasą i celnością czy choćby zasięgiem przewyższa nie jedną nową replikę :) Link to post Share on other sites
zielen Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 I to 260FPS też przewyższa mocowo nowe konstrukcje :D Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Famas TM to super replika do cqb, wsadzić M100 i uszczelnić. Rofik bardzo fajny ( ino wywalić bezpiecznik, bo mi na lipo 7,4 się zjarał). Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Famasa da się zrobić i na 400FPS jeśli jest taka potrzeba, jest temat o tuningu. Tylko, że to to jest dział "problemy i serwis" i pytanie dotyczy czegoś zgoła innego :icon_lol: Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 No, ale tu już trzeba trochę wysiłku włożyć. Maksimum jest M110, później strach o środkową zębatkę i łożyska 5,5mm :D Link to post Share on other sites
Mati139 Posted December 10, 2015 Author Report Share Posted December 10, 2015 Kupilem M90 ale boje sie wlozyc gdyz w serwisie Taiwan.gun powiedzieli bym nie ruszal w srodku tamtej sprezyny bo TM jest tak skonstruowany ze na teych ich sprezynach bedzie lepszy zastanawiam sie czy to prawda? i jak wsadze M90 to bedzie gorszy i zmniejszy to osiagi broni ? Brak czesci na rynku strasznie mnie martwi... ale bron nalezy do moich ulubionych i strasznie mi sie podoba, jak znacie kogos z czesciami dajcie znac. Co do problemu to okazalo sie ze dziala ogien ciagly tylko gdy jest ustawiony przelacznik z 2-3mm przed zaskoczeniem na full auto. Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 Stock powinien na M100 hulać bez problemu, M90 niewiele pomoże. Spróbuj w takim razid dać to jakiemuś magikowi do doszczelnienia Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 Jest temat o tuningu tej repliki... Link to post Share on other sites
Recommended Posts