Maksu97 Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 czesc chyba ten temat jest w dobrym miejscu jak nie to sorry ale to pierwszy post kupilem glock g18c od cymy (cm 30) elektryk i mam problem z ładownicami gdyz te mag sa cienki. ma ktos jakis pomysl jak to mozna ogarnac? i che kupic jeszcze dlugie magi wiec tez bedzie problem jak to zamocowac jak ktos ma pomysl to napisz linki do magow jak: http://gunfire.pl/product-pol-1152191212-Magazynek-do-CM-030.html http://gunfire.pl/product-pol-1152189574-Magazynek-29-kulek-do-replik-pistoletow-elektrycznych-Cyma.html potrzebuje do nich ladownic Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 (edited) Długie magazynki powinny wejść do ładownic dla MP5. Krótkie nosiłem w zwykłych ładownicach (podobnych do tych), tylko doszyłem na wierzchu dodatkowy komin z taśmy od troka, tak żeby cały magazynek był zasłonięty i nie było problemów z wypadaniem. Edited December 10, 2015 by sledz Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 (edited) Ja stosowałem patent z pianki z papierem ze sklepu modelarskiego - może to być w zasadzie nawet tektura odpowiednio sklejona. Zdjęcia robione kilka lat temu - znalazłem takie na dysku. Może jak się dokopię do sprzętu to zrobię jakąś dokładniejszą fotkę. W późniejszym czasie okleiłem to jeszcze taśmą izolacyjną, aby nie rzucało się w oczy i było sztywniejsze. Całość wymiarów została tak dobrana, aby wkład wchodził do ładownicy sztywno i ciasno, a magazynek od repliki wychodził swobodnie. EDYTA: wkład (biały) został dopasowany wymiarami do ładownicy na magazynek pistoletowy. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić sobie wkład do większej ładownicy, który pomieści więcej niż jeden magazynek. Przy okazji sklejona tektura falista (karton) też spokojnie da radę. Edited December 10, 2015 by wojtekk8 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts