Labek Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Cześć. Zastanawiam się nad tym, aby zamiast kupować droższe repliki to odpicować agm 003 tak, aby była porównywalna np. do spartaczka, ale z zachowaniem klimatu (pojedyńczy strzał) A więc pierwsze pytanko to malowanie. Czy opłaca się go przemalować na inny kolor, niż zielonkawy, czy może jakiś wzór typu desert? co trzeba zrobić, aby zamieścić tam kolimator? Będzie mi on służył do lasu, a więc jak wymienić fps? Co jeszcze zrobić, aby był lepszy? Proszę nie mówić, że to nieopłacalne, bo wiem to bardzo dobrze, ale jak już mówiłem chciałbym zachować klimat bez oddawania całej repliki do serwisanta, bo jednak do szczecina mam dosyć daleko. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Ze środkiem nic nie zrobisz. Nikt nie produkuje części zamiennych do tej repliki bo jest to nieopłacalne dla producentów. Jak wrzucisz mocniejszą sprężynę to rozpadnie Ci się w rękach. musisz kupić coś lepszego i wtedy zastanowić się nad sensem tuningu lub kombinowac samemu, Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Tej repliki nie da się tuningować normalnymi częściami. Tylko domowe przeróbki. Także musisz kombinować, gdzieś na forum ktoś pisał o "tuningu" agm'a. Poszukaj. Co do kolimatora to musiałbyś przykręcić/przykleić szynę ris na body. Co do malowania, ja wychodzę z założenia, że najlepiej zrobić takie które się podoba - nawet maskujące i tak niewiele daje. Quote Link to post Share on other sites
Labek Posted December 8, 2015 Author Report Share Posted December 8, 2015 Ale jednak sam w sobie jest w miarę porównywalny do drogich elektryków, bo ma na prawdę dużo (350-370) fps, a więc jakby inwestować już w kolimator i malowanie to co polecacie? Takie w miarę tanie i dobre. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Każdy kolimator który ma sens montażu na replikę jest kilkukrotnie droższy od samej repliki. Co do malowania, sa na forum tematy, które powinny wyczerpać Twoją ciekawość, wystarczy użyć szukajki. Quote Link to post Share on other sites
Labek Posted December 8, 2015 Author Report Share Posted December 8, 2015 Okk, w każdym razie to jaką część pomalować, aby nie wyglądał kiczowato, albo jak zabawka? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Całość. Quote Link to post Share on other sites
Labek Posted December 8, 2015 Author Report Share Posted December 8, 2015 Wpadłem na ciekawy pomysł. Może agm pomalowany jak krówka? :D Quote Link to post Share on other sites
woypop Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Dawne dzieje:) wewnętrznie bez zmian, reszta zdjęć na http://airsoftphotos.net/album/show/522050 Quote Link to post Share on other sites
Labek Posted December 8, 2015 Author Report Share Posted December 8, 2015 Już widziałem podobnego postapo (trochę lepszego) co prawda ten jest zajebisty, ale nie mam zielonego pojęcia jak go tak pomalować :D Quote Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Moja wizja agma 003 post-apo. :) http://airsoftphotos.net/album/reportage/522055#wmasg-box/522055/522056 Quote Link to post Share on other sites
GRZYBU Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 (edited) moje wydumki: Edited February 1, 2016 by GRZYBU Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts