bobek432 Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 Siemka, mam już wyżej wymieniony plecak, teraz planuje kupić kamizelkę OLV. Problem w tym że plecak ten posiada "zapięcie na brzuchu i pod szyją". A jak sobie to zapnę co będzie mi to przeszkadzało w korzystaniu z ładownic. Macie jakąś alternatywę żebym mógł normalnie korzystać z plecaka i kamzy? Link do plecaka: http://bp-militaria.pl/plecak-helikon-raccoon-20l-wz93-p-592.html Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 (edited) Nie zapinać się? A swoją drogą OLV to nabardziej gówniana i niewygodna kamizelka jaką widziałem. Edited December 12, 2015 by zielen Quote Link to post Share on other sites
bobek432 Posted December 12, 2015 Author Report Share Posted December 12, 2015 (edited) Ale chyba porównujesz ją do kamizelek za setki a nawet tysiące złotych. Wiem że stare ale idealnie pasuje do takich jak ty Edited December 12, 2015 by bobek432 Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 Raczej porównując ją do najgorszych chińczyków to one są lepsze niż nasza rodzima olv. To kup chesta lub pasoszelki. W normalnej kamizelce pasek piersiowy nie powinien przeszkadzać, biodrowy może chociaż przy tej klasie to raczej brzuszny. Quote Link to post Share on other sites
bobek432 Posted December 12, 2015 Author Report Share Posted December 12, 2015 Chesta już mam od długiego czasu, raz się zepsuł, trochę nie poręcznie mi się z niego korzysta. Kolega kupił sobie OLV, przymierzyłem, "oswoiłem" się trochę z nią i jak dla mnie jest naprawdę spoko, a szczególnie biorąc pod uwagę cenę. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 Nie wiem ja w wojsku jak tylko miałem okazję to od razu wymigiwałem się od olv może raz to w życiu musiałem nosić na służbie i nigdy więcej. Już lubawa jest lepsza. Nie przeskoczysz niczego, olv nie jest projektowana z myślą o plecakach i tyle. Chcesz w miarę wygodnie plecak to chest, pasoszelki lub mała kamizelka typu jpc. Kamizelka tylko z płytami bo inaczej te szmaty są kompletnie niewygodne. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted December 12, 2015 Report Share Posted December 12, 2015 Bobek troszkę nie rozumiem co dla Ciebie oznacza normalne korzystanie z plecaka przy takiej kamizelce.Przy OLV będzie ciężko wytrzymać z jakimkolwiek plecakiem nie ważne czy z pasem czy nie. Quote Link to post Share on other sites
bobek432 Posted December 13, 2015 Author Report Share Posted December 13, 2015 Normalne korzystanie z plecaka: chodzi mi o to żeby plecak dobrze się trzymał ( po mimo tego że nie będzie zapięty na brzuchu i pod szyją), nie uwierał mnie i w miarę szybko dało się go ściągnąć w razie potrzeby. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 Sprzedaj ten plecak i kup taki: http://allegro.pl/plecak-wojskowy-wp-wz-93-oryginalny-nowy-i5777328364.html lub taki: http://allegro.pl/plecak-wojskowy-desantowca-wz-976-mon-nowy-i5182009342.html Będą idealnie robić z OLV, widziałem w Demonach Wojny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts