jarek9g Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Witam wszystkich forumowiczów airsoftowiczów ! Zakupiłem replikę pistoletu maszynowego ppSz 41 od firmy ares. Replika fabrycznie ma blow back, ale w replice którą kupiłem blow back jest odłączony. I w tym momencie kieruje do was pytanie jak podłączyć blow back ? Quote Link to post Share on other sites
Terminato Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Ja bym od razu pisał do sprzedającego, powinien sam to podłączyć/naprawić, lub wymienić na inny egzemplarz. Quote Link to post Share on other sites
jarek9g Posted December 17, 2015 Author Report Share Posted December 17, 2015 Ale ja kupiłem od osoby prywatnej. On mi mówił że blow back jest odlaczony. Nie wie czy działa bo jest on rekonstruktorem a nie asg maniakiem. I niewiem czy działa czy nie więc się chciałem zapytać jak go podłączyć. Quote Link to post Share on other sites
jakubj123 Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 Jeśli dalej Cię to interesuje to "zamek" który chodzi jest popychany przez taki śieszny element który chodzi w rowkach wyfrezowanych w górnej cześci gearbox.Z jednej strony ten element ma wypustkę która ciągnie "zamek" a z drugiej strony też ma wypustke którą pcha tłok podczas ruchu do tyłu.Zatem jeśli CI to nie chodzi to zapewne nie ma tam tego elementu albo ma on wyłamane te wypustki.Najlepiej jakbyś to rozłożył i zobaczył jak to wygląda.Jak coś to pisz priv Quote Link to post Share on other sites
jarek9g Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 Ok ,dzięki napisze na priv Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 http://www.aresairsoft.com/for%20web%20only/tech_pdf/exposeplan/smg-003_expose_plan.jpg Część o której kolega pisze to D16 Quote Link to post Share on other sites
jarek9g Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 Jest konieczne rozbieranie całego gearboxa ? Rozebrałem tylko częściowo pepesze, nie zdjąłem szkieletu, lecz widziałem te ruchome części na górze szkieletu, poruszałem tym podczas strzelania i nic. No cóż, w poniedziałek zacznę rozbierać bo w niedzielę jeszcze chce iść na strzelanke :) Dzięki za plany. Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Zobacz czy ma się ona o co zahaczyć, tak w atrapie zamka jak i w tłoku. Quote Link to post Share on other sites
jarek9g Posted March 7, 2016 Author Report Share Posted March 7, 2016 A masz może pepesz, wiesz jak ma być zachaczony ten ząb do atrapy zamka ? Quote Link to post Share on other sites
jarek9g Posted March 7, 2016 Author Report Share Posted March 7, 2016 No więc rozebrałem cały gearbox i ni chu*a nie znalazłem tej części D16. Wie ktoś gdzie można ją kupić Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 No więc rozebrałem cały gearbox i ni chu*a nie znalazłem tej części D16. Wie ktoś gdzie można ją kupić Pepeszki nie mam, ale mam M3 Aresa tej serii (Classic Line) Części do Aresa rewelacyjnie ściąga ten Pan (tak po numerze katalogowym też): http://wmasg.pl/pl/profil/show/4472 Quote Link to post Share on other sites
jarek9g Posted March 26, 2016 Author Report Share Posted March 26, 2016 Ok dzięki, napiszę do niego. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Być może to ten sam gearbox co w g36c aresa. Jeśli tak to może jeszcze mają na tajwangunie. Ja tą część tam kupiłem. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
jarek9g Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 Niestety nie ma :( Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Kolega dziadekmarek ma rację, w większości modeli z ebb ta część jest wymienna, powiedzmy, że to taki aresowy "standard" na ebb. Co prawda ja u siebie w m3 zrobiłem ten "dynks" sam, używając dremla, ze stali; znalowy po prostu mi pękł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts