papu0303 Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 Witam. Postanowiłem kupić sobie replikę snajperki, by bezlitośnie kampić kolegów. Jednak mam dylemat, ile taka snajperka powinna mieć fps by skutecznie kampić z jakiś konkretnych odległości. Mówiąc konkretnych odległości chodzi mi tu o 15m i dalej. Pytania które nie dają mi spać po nocach to: Czy replika 400 fps+ wystarczy na skuteczny ostrzał na jakieś większe odległości (w skali ASG)? I czy zakup np. takiego ustrojstwa https://www.militaria.pl/action_sport_games/karabin_snajperski_asg_urban_sniper_(16769)_p5813.xml to mądry wybór? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 Popraw link. Minimum to 550 fps, a zwykle ok. 650fps. Jak masz ponad 1300zł to możemy dalej rozmawiać o używkach, jak powyżej 2000zł to już mogę już można myśleć o chińskiej replice i tuningu. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 Te 15m to poważnie? Jeśli zaś zjadłeś zero i miało być 150m to zapomnij. Quote Link to post Share on other sites
boberczus Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 o 15m i dalej AGM 003 - świetna snajperka z dwutaktowym zamkiem w cenie poniżej 100 złotych :P Quote Link to post Share on other sites
adam7841 Posted January 31, 2016 Report Share Posted January 31, 2016 Jeżeli chcesz "snajperkę" na odległosć do 55-60m polecam AGM'a serio. Sam taki zasięg mam ;) do tego wydatek na ris, dwójnóg na front, przełożyć dzwignię przeładowania na bok lub do tyłu, luneta lub magnifier. I masz snajperkę wydatek? 250 zł ale masz nie zawodny system, który w razie potrzeby możesz naprawić za grosze :D na olx znajdziesz częsci do pompki. sprężynki możesz nawet samemu dorobić jesli zgubisz(od spustu albo co) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts